Venstpilyje atidaryta unikali Šiaurės Europoje pakuočių gamykla

Trečiadienį, vasario 1 dieną, Ventspilyje atidaryta pakuočių gamykla „Immer Digital“, kuri yra vienintelė tokio tipo gamykla Šiaurės Europoje. Joje skaitmeninės spaudos būdu bus gaminamos lanksčios pakuotės, etiketės ir plastikiniai maišeliai. Dėl skaitmeninės spaudos privalumų bus galima operatyviai ir kokybiškai vykdyti klientų užsakymus, kuriant unikalų ir individualizuotą jų pasirinktos pakuotės dizainą. Tad net ir mažos bendrovės ir smulkieji gamintojai naujojoje gamykloje galės už prieinamą kainą įgyvendinti nedidelės apimties pakuočių užsakymus.

Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 2, 2017, 8:27 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 12:17 AM

„Džiaugiamės galėdami pradėti dirbti visu pajėgumu. „Immer Digital“ gamykloje, pasitelkiant šiuolaikines technologijas, gaminsime aukštos kokybės, aplinkai draugiškas lanksčias pakuotes. Taip pat sukūrėme per šimtą naujų darbo vietų ir prisidėsime didindami Latvijos eksporto galimybes“, – pasakojo vykdantysis „Immer Digital“ direktorius Olegas Savickis.

Venstipilyje įsikūrusioje gamykloje gaminamos pakuotės yra skirtos maisto ir ne maisto produktams, šviežiems, šaldytiems, kietiems, skystiems, cheminiams ir kitiems gaminiams. Kadangi gamykloje įdiegtos inovacinės gamybos technologijos, „Immer Digital“ gaminamos pakuotės, lyginant jas su standartinėmis, pratęs produkto saugojimo laiką. Įmonė savo klientams taip pat siūlo produkto koncepcijos ir dizaino sukūrimo, paruošimo spaudai ir kitus inovatyvius sprendimus, leidžiančius naudoti įvairias spaudos medžiagas ir technologijas.

„Mūsų gamybos technologijas jau įvertino tokios įmonės kaip „Orkla Confectionery&Snacks Latvija, „Latvijas maiznieks“, „Pure Chocolate“, „Apsara“ ir kitos. Bendradarbiavimo galimybėmis taip pat domisi Lietuvos, Estijos, Skandinavijos, Rusijos, Ukrainos ir Didžiosios Britanijos įmonės. Mūsų eksporto tikslas – ne tik Šiaurės Europos, bet ir viso pasaulio rinkos“, – pabrėžė O. Savickis.

„Immer Digital“ yra antroji „Immer Group“ gamykla. „Immer Group“ priklauso keli lanksčios pakuotės gamybos technologijų patentai – ji yra viena iš inovacijų lyderių Europoje, pirmoji pristačiusi kelias pakavimo rūšis, kurios dabar plačiai naudojamos.

Ukrainoje esanti gamykla „Immer Ukrplastic“, gaminanti polimerines pakuočių medžiagas, užtikrina visą gamybos ciklą – nuo granulių bei dažų iki gatavų rulonų ir plastikinių maišų. „Immer Ukrplastic“ paslaugomis naudojasi tokios bendrovės kaip „Coca Cola“, „Nestle“, „JDE“, „Kraft“, „Mondalez“ ir daugybė kitų. Latvijoje bus naudojamąsi unikaliomis „Immer Group“ technologijomis, patentais ir žaliavomis, kolegos iš Ukrainos taip pat apmokys darbuotojus Latvijoje.

Uždaroji akcinė bendrovė „Immer Digital“ buvo įkurta 2015 m. pabaigoje, kad gamintų lanksčias pakuotes Europos Sąjungos rinkoms. Kompanija priklauso Latvijos pakavimo medžiagų asociacijai, Europos lanksčių pakuočių asociacijai, dalyvauja Saugaus maisto iniciatyvoje. „Immer Digital“ gamyklos projektui įgyvendinti skirta daugiau nei penki milijonai eurų privačių šaltinių, banko „ABLV Bank“ ir finansų plėtros instituto „Altum“ lėšų. Naujoje gamykloje planuojama įdarbinti apie šimtą darbuotojų.

„Džiaugiamės, kad prie „Immer Group“ prisijungė talentingi kolegos iš Latvijos. Tai pirmasis bendrovės plėtros žingsnis, padėsiantis pamatą tolimesniems ambicingiems tikslams: per artimiausius dvejus metus į bendrovės plėtrą žadame investuoti dar 25 mln. Eurų. Džiaugiamės, kad įsikurti ir pradėti darbą pavyko per labai trumpą laiką. Tai įgyvendinti padėjo Ventspilio miesto taryba ir darnus mūsų komandos darbas“, – sako „Immer Digital“ prezidentė  Irina Miroškina.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.