Užkandinės savininko pasiūlymas – lenkišku nacionalizmu įdaryti kebabai

Liublino miesto verslininkas Jerzy Andrzejewskis nutarė pasinaudoti tuo, kad valdžia kritikuoja pabėgėlius musulmonus, ir pradėjo į kebabus krauti kiaulieną, o rytietiškus prieskonius pakeitė lenkiškais.

Verslininkas abi savo užkandines įžūliai pavadino „Tikras kebabas pas tikrą lenką“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Verslininkas abi savo užkandines įžūliai pavadino „Tikras kebabas pas tikrą lenką“.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas („Lietuvos rytas“)

Feb 13, 2017, 1:11 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 5:05 AM

Verslininkas abi savo užkandines įžūliai pavadino „Tikras kebabas pas tikrą lenką“.

Sulaukęs didžiulio pasisekimo jis paskelbė kursiantis tokių užeigų tinklą visoje šalyje. Mintis kurti tokias užeigas J.Andrzejewskiui kilo perskaičius žiniasklaidoje nacionalistinių partijų raginimus boikotuoti kebabines, neva propaguojančias islamo tradicijas. Verslininkas pamanė, kad reikia jas pritaikyti Lenkijai.

Vietiniais prieskoniais pagardintus ir kiauliena įdarytus kebabus J.Andrzejewskis pavadino kabanais („kaban“ išvertus iš lenkų k. – šernas, tačiau neretai taip vadinama ir kiaulė). Jo užeigose ir toliau gaminami kebabai su vištiena bei aviena, tačiau naujieji – populiariausi.

Jų paragauti klientai važiuoja iš tolimiausių Liublino kampelių, todėl užkandinėse „Tikras kebabas pas tikrą lenką“ visada pilna žmonių.

Šiose užeigose dabar skamba tik lenkiška muzika, o į darbą priimami vien lenkai. Ant užkandinės stogo ir viduje plevėsuoja tautinės vėliavos, o ant sienos kabo užrašas, primenantis, kad 1683 m. Lenkijos kariuomenė pergalingame mūšyje prie Vienos apsaugojo Europą nuo islamo invazijos.

J.Andrzejewskis kebabų ruošimo paslapčių išmoko iš buvusio verslo partnerio irakiečio, bet apgailestauja, kad pitas – paplotėlius kebabams – kol kas turi pirkti iš kepėjo pakistaniečio, nes vietiniai nesugeba tokių iškepti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.