Gretos Kildišienės motiną su Agrokoncernu sieja ne tik automobilis

Vis daugiau ryšių atrandama tarp Ramūno Karbauskio, Gretos Kildišienės bei jos motinos įmonės „Greta Gretos“. Paaiškėjo, kad pastarąją su R.Karbauskio valdomu Agrokoncernu sieja ne tik prabangus automobilis.

Skandalas, pasibaigęs G.Kildišienės Seimo mandato atsisakymu, prasidėjo nuo prabangaus automobilio „Range Rover“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Skandalas, pasibaigęs G.Kildišienės Seimo mandato atsisakymu, prasidėjo nuo prabangaus automobilio „Range Rover“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2017, 12:39 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 3:15 AM

Įmonės „Greta Gretos“ vardas viešumoje ėmė sklandyti paaiškėjus, kad ši įmonė, valdoma G.Kildišienės motinos Vladislavos Mikalauskienės, iš Agrokoncerno nuomojasi automobilį, kuriuo važinėja G.Kildišienė.

Turi sutartį

Antradienį delfi.lt pranešė, kad tai ne vienintelis dalykas, siejantis šias įmones.

Pasirodo, kad su G.Kildišienės motinos bendrove R.Karbauskio valdomas Agrokoncernas turi ir daugiau sutarčių.

Šią informaciją lrytas.lt patvirtino bendrovė. „Agrokoncernas turi vieną galiojančią sutartį su bendrove „Greta Gretos“. Jos objektas yra rinkodaros prekių įsigijimas. Sutarties nuostatos yra konfidencialios, todėl negalime vienašališkai atskleisti kitą sutarties informaciją“, – teigiama įmonės administracijos atsakyme.

Auklėtojos įmonės

„Greta Gretos“ anksčiau sutartį yra sudariusi ir su „Valstiečių“ partija – 2015 m. pabaigoje partija iš bendrovės už 2 tūkst. eurų įsigijo skarelių su partijos simbolika.

Bendrovę V.Mikalauskienė kaip mažąją bendriją įkūrė 2015 m. balandį. Iki praėjusių metų gruodžio ji dirbo darželio auklėtoja. Panašiu metu kai paliko savo darbą, V.Mikalauskienė bendrovę iš mažosios bendrijos perregistravo į uždarąją akcinę bendrovę.

„Registrų centrų“ duomenimis, „Greta Gretos“ veikla – itin plati: „Savo pasirinkimu vykdyti ir plėtoti bet kurią įstatymų nedraudžiamą komercinę, ūkinę, finansinę ar pramoninę veiklą, įskaitant, bet neapsiribojant, teikti paslaugas, pirkti-parduoti prekes bei atlikti darbus ir bendradarbiauti dėl to ir kitų dalykų bet kuriuo būdu su kitais asmenimis, taip pat steigti, dalyvauti, valdyti, finansuoti ir likviduoti kitus juridinius asmenis. Bendrovė gali užsiimti bet kokia veikla, kuri neprieštarauja Lietuvos Respublikos teisės aktams“.

Lrytas.lt duomenimis, bendrovės išvestinė apyvarta 2015m. buvo 0-30 tūkst. eurų., čia dirba vienas darbuotojas, skolų „Greta Gretos“ neturėjo.

Anksčiau V.Mikalauskienė turėjo kitą įmonę. 2002 m. ji įsteigė individualią įmonę, kuri užsiiminėjo naudotų daiktų mažmenine prekyba. V.Mikalauskienės individuali įmonė buvo likviduota 2005 m.

Skandalas dėl automobilio

Skandalas, pasibaigęs G.Kildišienės Seimo mandato atsisakymu, prasidėjo nuo prabangaus automobilio „Range Rover“. Paaiškėjo, kad automobilis, kuriuo važinėja Seimo narė, priklauso R.Karbauskio valdomai įmonei Agrokoncernas.

G.Kildišienė teigė to nedeklaravusi, nes automobilį iš bendrovės nuomojasi jos giminaitis. Politikė aiškino, kad viskas vykdoma teisėtai, tačiau kilus skandalui pasakė, kad išperkamosios nuomos sutartis su Agrokoncernu bus nutraukta.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad sutartį su Agrokoncernu yra sudariusi G.Kildišienės motinos V.Mikalauskienės valdoma įmonė „Greta Gretos“.

VMI atliko operatyvų Agrokoncerno patikrinimą, kurio metu siekė išsiaiškinti, ar įmonė teisingai vykdė mokestines prievoles, susijusias su automobiliu, tačiau jokių pažeidimų nerado.

Už „Range Rover“ automobilį kas mėnesį „Greta Gretos“ Agrokoncernui mokėdavo po 1000 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.