Liudas Dapkus. Kita tiesa apie vidutines algas Lietuvoje

Po kelių skandalų stojusią laikiną rimtį Lietuvoje šią savaitę sudrumstė „Sodra“, pradėjusi skelbti vidutinius visų šalies įmonių darbuotojų atlyginimus.

Ir išties: ką reiškia vidutinis darbo atlyginimas?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ir išties: ką reiškia vidutinis darbo atlyginimas?<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-03-03 06:11, atnaujinta 2017-04-08 17:20

Pataikyta tiesiai į saulės rezginį: kas gali būti įdomiau smalsiam lietuviui, nei įkišti nosį į svetimą piniginę? O įkišus – pasibaisėti, kaip gerai gyvena visi aplinkiniai ir kiek mažai gauni tu pats!

Pasipiktino žinomi žmonės, jų pyktį aidu atkartojo nežinomi. Ir vos vienas kitas susimąstė, kokios rūšies miltai buvo naudojami tiems makaronams, kurie dabar kabinami ant ausų.

Ir išties: ką reiškia vidutinis darbo atlyginimas? Štai įmonėje dešimt darbuotojų, kurių daugelis turi tik pusę etato ir gauna po 400 eurų per mėnesį. Tuo metu įmonės vadovas ir savininkas pluša dieną naktį, o jo alga – pustrečio tūkstančio. Pagal šią metodiką išeina, kad vidutiniškai žmonės ten gauna po 590 eurų.

Realiame gyvenime skirtumų būna dar didesnių. Ar nutuokiate, kiek žmonių nuskęsta patikliai brisdami upeliais, kurių vidutinis gylis yra 90 cm?

Galbūt norėtumėte perbristi ir upių tėvą Nemuną? Juk jo vidutinis vagos gylis – tik 1,3 metro, turėtų būti vieni niekai!

Dar galima išmėginti ir triuką su iki 60 laipsnių įkaitinta orkaite. Turėtų būti visai smagu laikyti joje įkišus galvą, o kojas – gerai atvėsintame šaldiklyje. Juk vidutinė kūno temperatūra bus palanki gyvybinei veiklai – ypač gyvenant šalyje, kurios vidutinė metinė temperatūra yra vos 6,5 laipsnio šilumos.

Bet gal tiesiog reikėtų įsikalti į galvą, kad vidutiniais skaičiais grįstos prielaidos yra niekinės. O gal tik vidutiniškai niekinės?

Vis dar per sunku suprasti? Tuomet – pavyzdys iš tautinio kulinarinio paveldo srities. Nenusiminkite, jei patys dažniausiai maitinatės bulvėmis, o kaimynas – mėsa. Pagal vidutiniškus mitybos įpročius abu valgote cepelinus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.