Verdiktas: Raimondas Kuodis KTU docentu įdarbintas netinkamai

Lietuvos banko valdybos pirmininko

Kaip matyti iš akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus išvados, R.Kuodžio įdarbinimą universitete aiškinosi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaip matyti iš akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus išvados, R.Kuodžio įdarbinimą universitete aiškinosi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-07 10:36, atnaujinta 2017-04-08 11:40

Kovo pradžioje paskelbtoje išvadoje kontrolierius Vigilijus Sadauskas teigia, kad ekonomistas R.Kuodis nedėstė studentams reguliarių paskaitų, nors gavo reguliarų atlyginimą.

Pagal 2012 ir 2014 metais sudarytas darbo sutartis, R.Kuodis 0,25 etato buvo įdarbintas docento pareigoms. Pasak kontrolieriaus, įvertinus KTU pateiktų dokumentų ir R.Kuodžio paaiškinimų duomenis, darytina išvada, kad darbo sutartyse ir žiniaraščiuose nustatytas docento R.Kuodžio darbo krūvis skiriasi nuo faktinio darbo krūvio KTU.

Anot akademinės etikos kontrolieriaus, taip R.Kuodis pažeidė Mokslo ir studijų įstatymą, universiteto statuto nuostatas bei docento pareigybės aprašą, kuriame kaip vienas iš pagrindinių docento veiklos uždavinių nustatytas studijų procesas. Tuo metu P.Baršauskas šioje situacijoje atsakingas kaip asmuo, kuris priima ir atleidžia darbuotojus, atsako už universiteto finansinę veiklą, tinkamą lėšų ir turto valdymą, aiškina kontrolierius.

„KTU pateikti duomenys dėl docento R.Kuodžio minėtų pavienių paskaitų skaitymo patvirtina docento R.Kuodžio nurodytas aplinkybes, tačiau ne KTU įrodinėtą reguliarų R.Kuodžio dalyvavimą akademinėje veikloje“, – sakoma išvadoje.

Joje teigiama, kad P.Baršausko „neveikimas vertintinas kaip rektoriaus neatsakingumas ir nepareigingumas“.

Kontrolieriaus teigimu, KTU rektoriaus neveikimas prieštarauja Mokslo ir studijų įstatymui, pavyzdžiui, ta apimtimi, kad neužtikrintas tausus išteklių vartojimas „atlygio mokėjimo docentui R.Kuodžiui ir už faktiškai neišdirbtas valandas požiūriu“.

Kaip matyti iš akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus išvados, R.Kuodžio įdarbinimą universitete aiškinosi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba, tačiau galimo neteisėto R.Kuodžio įdarbinimo nenustatė.

R.Kuodis yra ne tik KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto Ekonomikos katedros docentas, bet ir universiteto tarybos narys.

Su pačiu R.Kuodžiu BNS antradienį susisiekti nepavyko. Tuo metu KTU Viešųjų ryšių projektų vadovė Akvilė Sebežiova BNS sakė, kad universitetas dar nėra nusprendęs, ar skųs kontrolieriaus išvadas.

„Situaciją ir kontrolieriaus sprendimą turi įvertinti atsakingi universiteto darbuotojai ir jie vėliau priims sprendimą, ar jį skųsime“, – sakė A.Sebežiova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.