„Modus energija“ ankščiau laiko išpirko 2 mln. eurų vertės obligacijų emisiją

Atsinaujinančios energijos sprendimus diegianti bendrovė „Modus energija“ anksčiau laiko išpirko 2015 metais platintą, trejų metų trukmės 2 mln. eurų vertės obligacijų emisiją. Skolos popieriai išpirkti investuotojams išmokant nominalią obligacijų vertę, sukauptas palūkanas ir išankstinio išpirkimo premiją. Pasiteisinus tokiam lėšų pritraukimo būdui, įmonė ir ateityje neatmeta galimybės projektus finansuoti leidžiant obligacijas.

„Modus energija“ 2015 m. kovo 9 – balandžio 15 d. išplatino 2 mln. eurų nominalios vertės, trijų metų trukmės obligacijų emisiją<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Modus energija“ 2015 m. kovo 9 – balandžio 15 d. išplatino 2 mln. eurų nominalios vertės, trijų metų trukmės obligacijų emisiją<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2017, 11:12 AM, atnaujinta Apr 26, 2017, 1:00 AM

„Platintos obligacijos sulaukė didelio susidomėjimo – palyginus su kitomis tradicinėmis investavimo ir taupymo priemonėmis, tokiomis kaip indėliai, valstybės obligacijos, buvo įsipareigojimas išmokėti 10-15 kartų didesnį metinį uždarbį ir tai neprasprūdo investuotojams pro akis. Pateisinome parodytą pasitikėjimą ir anksčiau laiko grąžiname investuotus pinigus kartu su palūkanomis. Tikimės, kad su investuotojais ir toliau tęsime abipusiai naudingą bendradarbiavimą“, – sako Giedrius Audickas, įmonių grupės „Modus Group“, kuriai priklauso „Modus energija“, finansų direktorius.

Investuotojams už vieną obligaciją išmokėta nominali skolos popieriaus vertė, kuri sudaro 1000 eurų, 15 eurų sukauptas palūkanas bei 0,75 proc. arba 7,5 eurų išankstinio išpirkimo premiją. Emisijos išpirkimu rūpinosi finansų maklerio įmonė „Orion Securities“, kuri ir padėjo platinti obligacijas.

Pritrauktos lėšos buvo panaudotos įgyvendinant ilgalaikius įmonės tikslus – plėtoti nuosavą atsinaujinančios energetikos jėgainių parką. Buvo pastatytos septynios biodujų elektrinės, kurių bendras galingumas sudarė beveik 7 MW.

„Įgyvendinant šiuos energetinius projektus siekėme diversifikuoti lėšų šaltinius, todėl naudojome ne tik investuotojų lėšas, bet ir bankų paskolas bei nuosavas lėšas. Dėl rizikos valdymo ir platesnių galimybių toks modelis pasiteisino, todėl ateityje įgyvendindami naujus projektus planuotumėme platinti ir obligacijų emisijas“, – teigia G. Audickas.

Atsinaujinanti energetika yra viena iš prioritetinių įmonių grupės „Modus Group“ veiklos sričių. Pasauliniu mastu tai sparčiausiai auganti energetikos sritis: Tarptautinės energetikos agentūros duomenimis, pernai metais daugiau nei pusė naujų elektros energijos pajėgumų buvo sukurta naudojant atsinaujinančios energijos technologijas. „Modus Group“ prisidėdama prie ekologiškos energetikos vystymo, planuoja investicijas tiek į esamų projektų vystymą, tiek į naujų projektų plėtrą.

Primename, kad „Modus energija“ 2015 m. kovo 9 – balandžio 15 d. išplatino 2 mln. eurų nominalios vertės, trijų metų trukmės obligacijų emisiją, investuotojams siūlant 6 proc. metines palūkanas.

„Modus energija“ valdo energetikos sričių įmones bei užsiima atsinaujinančios energijos ir alternatyvių degalų naudojimo transporto sektoriuje projektų organizavimu, plėtojimu, investicijomis ir nuolatine priežiūra. Įmonė visoje Lietuvoje valdo atsinaujinančios energijos jėgaines, kurių bendras elektros galingumas sudaro daugiau nei 19 MW, o šilumos – 8,34 MW.

Bendrovė priklauso tarptautinei įmonių grupei „Modus Group“, kuri savo veiklą vysto transporto, transporto priežiūros, atsinaujinančios energetikos ir nekilnojamojo turto srityse. Įmonių grupėje dirba daugiau nei 620 darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.