Paskolos ir indėliai – su saulėgrąžos ženklu

 

Pasak G.Piragiaus, kredito unija yra tarsi vieninga šeima, siekianti patenkinti visų savo narių poreikius. 
Pasak G.Piragiaus, kredito unija yra tarsi vieninga šeima, siekianti patenkinti visų savo narių poreikius. 
Daugiau nuotraukų (1)

Audronė URVELYTĖ

May 1, 2017, 6:30 PM

Greitas, kruopštus ir atsakingas aptarnavimas bei dėmesys kiekvienam. Tai savybės, leidžiančios kredito unijai „Saulėgrąža“ augti ir pritraukti daugiau klientų.

2013-aisiais įsteigta kredito unija „Saulėgrąža“ veikia sostinėje, taip pat Vilniaus, Švenčionių, Trakų, Širvintų, Molėtų ir Šalčininkų rajonuose, Elektrėnų savivaldybės teritorijoje. Jos narių skaičius jau perkopė per 1200.

Kas skatina įmones ir gyventojus rinktis šią uniją? Veiksnių yra nemažai, tačiau pagrindiniai – išskirtinis dėmesys klientui, greitas ir kokybiškas aptarnavimas bei pagal poreikius siūlomi finansiniai produktai.


Paskolos. Kredito unija „Saulėgrąža“ atsakingai ir greitai priima sprendimus dėl paskolų išdavimo. Gyventojams „Saulėgrąža“ siūlo būsto paskolas, kurių galutinis grąžinimo terminas gali siekti net iki 30 metų. Taip pat išduodamos paskolos su kilnojamojo arba nekilnojamojo turto įkeitimu, kurių sąlygos operatyviai suderinamos su unijoje dirbančiais profesionalais. Kredito unija teikia ir refinansavimo paslaugas.


Kredito unija taiko išskirtines paskolų sąlygas ISM vadovų magistrantūros studentams – jie studijoms gali pasiskolinti iki 11 584,8 euro. „Saulėgrąžos“ valdybos pirmininkas Gintautas Piragius 2013-aisiais pats baigė tokias studijas ir tapo magistru. „Remdamasis asmenine patirtimi skatinu nebijoti siekti savo tikslų ir svajonių įgyvendinimo“, – jo keliu nusprendusiems sekti studentams aiškino unijos vadovas.


Tarp „Saulėgrąžos“ unijos narių yra nemažai ūkininkų, kuriems, ypač pavasarį, prireikia lėšų trąšoms, sėkloms ar žemės ūkio įrangai įsigyti arba suremontuoti. Jie pasiskolintus pinigus investuoja į žemės ūkio veiklą, taip pat pasitelkia juos pinigų srautams subalansuoti.


Unijos nariais, įnešę pajų, tampa ir tie žemdirbiai, kuriems reikia paskolos, bet jie neturi pakankamo užstato – jiems kreditas gali būti teikiamas pagal garantiją, kurią suteikia (iki 70 proc.) bendrovė Žemės ūkio paskolų garantijų fondas. Su ja unija yra sudariusi sutartį.
„Saulėgrąžos“ partnerių sąraše yra ir bendrovė „Investicijų ir verslo garantas“ (INVEGA). Pasinaudojus jos teikiamomis valstybės garantijomis finansuojami net ir pradedantys verslininkai, kuriems pasiskolinti iš stambesnių finansų rinkos dalyvių yra nelengva.


Indėliai. Unija siūlo ne tik terminuotuosius, bet ir kaupiamuosius indėlius, kurių minimali suma 300 eurų. Jų palūkanos tokios pat kaip terminuotųjų, tačiau sąlygos kur kas lankstesnės: kas mėnesį galima papildyti indėlį (ne mažiau kaip 100 eurų), o kas tris mėnesius – atsiimti pusę sukauptos sumos.


Atitinkamai kiekvienas iki 100 tūkst. eurų siekiantis indėlis yra apdraustas valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“, – pasakojo „Saulėgrąžos“ administracijos vadovas G.Piragius.


Tapus unijos nariu galima naudotis visomis jos siūlomomis paslaugomis. Papildomai nariams yra specialiai sukurta lojalumo programa. Jie gauna įvairių nuolaidų unijos partnerių parduotuvėse ir organizacijose.


Atsakomybė. „Kredito unija yra tarsi vieninga šeima, siekia patenkinti visų savo narių poreikius. Bet mūsų veikloje svarbus ne tik verslas. Mes dalyvaujame ir socialiniame visuomenės gyvenime siekdami nuveikti ką nors gera“, – pasakojo G.Piragius.


„Saulėgrąžos“ parama dažnai pasiekia silpniausius. Pavyzdžiui, remiant Jaunimo liniją pagalbos ranka tiesiama tiems, kuriems ypač sunku.


2015 metais unija buvo pagrindinė Europos aklųjų riedulio (golbolo) (parolimpinės sporto šakos) čempionato rėmėja. Lėšų pernai skirta ir Lietuvos aklųjų riedulio rinktinei pasirengti parolimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire, kur ji tapo nugalėtoja – aukso medalio savininke.


„Mums patiems svarbus yra atgarsis – ar paramos gavėjai tai brangina. Tad abipusis ryšys būtinas, nes tai didina pasitikėjimą ir stiprina bendruomenę“, – užsiminė pašnekovas.
 
„Saulėgrąža“ – vienybės simbolis


- Finansinei organizacijai, teikiančiai paskolas, emocinio krūvio kupinas saulėtas pavadinimas nėra įprastas. Tačiau būtent jis ir simbolizuoja principus, kurių laikosi unija. Tai atvirumas, nuoširdumas, pagarba žmogui.


-Šis pavadinimas atspindi ir finansų įmonės misiją. Saulėgrąža – gėlė, kuri nuolat gręžiasi į šviesą ir kurios subrandintos, darniai sugludusios sėklos yra savitas vienybės simbolis.


-Kredito unija „Saulėgrąža“, klientai aptarnaujami A.Jakšto g. 12, 01105 Vilnius. Tel. (8 5) 27 22 877, mob. tel. 8 610 10 175, 
el. p. info@sauletaunija.lt, www.sauletaunija.lt 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.