Steigiamas fondas, kuris į Lietuvos ir jos kaimynių įmones investuos 50 milijonų eurų

 

  Pasak Š.Ruzgio, DNB valdomi pensijų fondai Lietuvoje yra investavę virš 100 mln. eurų. <br> T.Bauro nuotr.
  Pasak Š.Ruzgio, DNB valdomi pensijų fondai Lietuvoje yra investavę virš 100 mln. eurų. <br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 12:25 PM

 

 Baltijos šalių privataus kapitalo ir rizikos fondų valdymo bendrovė „BaltCap“, kartu su Europos investicijų fondu bei Baltijos šalyse veikiančiais pensijų fondais  steigia investicinį fondą. Jis į regione veikiančias smulkaus ir vidutinio verslo įmones investuos 50 milijonų eurų.  

 

Naujasis „BaltCap Growth Fund“ fondas investuos į sparčiai augančias vienoje ar keliose Baltijos šalyse veikiančias bendroves, kurios kuria naujus produktus bei paslaugas, turi didelį augimo potencialą bei ambicijas tapti savo sektoriaus lyderėmis.

 

„Bendros investicijos į kapitalą Baltijos šalyse yra perpus mažesnės nei Europos Sąjungos vidurkis. Nors per pastaruosius kelis metus rizikos kapitalo investicijos Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje šiek tiek išaugo, to nepakanka kompensuoti verslui auginti reikalingų investcijų stygių. Šiuo fondu sieksime patenkinti rinkos poreikius“, – sako „BaltCap“ investicijų direktorius Kornelijus Čelutka.

 

K.Čelutka priduria, jog naujasis fondas investuos į tokias imones, kurios siekia tapti lyderėmis regione ar globaliose rinkose.

 

„Fondo investicijos vidutinio dydžio bendrovėms, siekiančioms išlaikyti konkurencingumą, suteiks galimybę investuoti į plėtrą, įsigyti konkurentus ir taip didinti produktyvumą, taip pat kurti naujus produktus ir paslaugas“, – pasakoja K. Čelutka.

 

50 milijonų eurų vertės investicinį fondą suformuos „BaltCap“, Europos investicijų fondas bei Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje veikiantys privatūs pensijų fondai, kuriems dalyvavimas naujajame „BaltCap Growth Fund“ fonde leis sustiprinti savo investicijas kapitalo rinkose.

 

„Patyrę „BaltCap“ fondų valdytojai jau įrodė savo investicinius sugebėjimus, o naujasis fondas jiems suteiks dar daugiau galimybių investuoti Baltijos šalyse.

 

Tai jau penktasis įgyvendinamas Baltijos inovacijų fondo iniciatyvos projektas, žymintis reikšmingą pasiekimą įgyvendinant šią Europoje unikalią iniciatyvą. Europos investicijų fondui, kuris yra pagrindinis Baltijos inovacijų fondo investuotojas bei jo kūrėjas, labai malonu jau šiandien matyti teigiamus rezultatus, kuriuos pasiekti pavyko būtent šios iniciatyvos dėka“, – sako Robertas Hevenithas, Europos investicijų fondo generalinio direktoriaus pavaduotojas.

 

Naujojo rizikos kapitalo fondo steigimas jau pasiekė paskutinę stadiją. „BaltCap Growth Fund“ valdysianti „BaltCap“ neseniai pasirašė daugiau nei 40 milijonų eurų vertės sutartis su instituciniais investuotojais, Lietuvoje veikiančiais „DNB“ ir „Swedbank“ pensijų fondais.

 

„Swedbank“ valdomi pensijų fondai investuos 14 mln. eurų į naują „BaltCap Growth Fund“ fondą, kurį valdys profesionali ir patyrusi valdytojų komanda. Investicijos bus nukreiptos į smulkaus ir vidutinio verslo įmones, veikiančias Lietuvoje bei kitose Baltijos šalyse ir turinčias augimo potencialo.

 

Bendros „Swedbank investicijų valdymo“ valdomų pensijų fondų investicijos Lietuvoje jau viršija 250 mln. eurų. Mes ir toliau analizuojame galimybes investuoti Baltijos šalių regione į ilgalaikius infrastruktūros, atsinaujinančios energijos projektus bei smulkaus ir vidutinio verslo įmones“, – sako Tadas Gudaitis, „Swedbank investicijų valdymas“ direktorius.

 

„Esame užtikrinti Baltijos šalių ekonomika, o smulkiose ir vidutinėse įmonėse įžvelgiame didelį augimo potencialą. Jų žodyne „rytoj“ dažnai reiškia „pavėlavome“, todėl finansavimas gyvybiškai svarbioje spurto fazėje yra būtinas ilgalaikės sėkmės faktorius.

 

DNB valdomi pensijų fondai Lietuvoje yra investavę virš 100 mln. eurų. Ir tai jau ne pirma mūsų investicija prisidedant prie Lietuvos įmonių augimo ir vietinės kapitalo plėtros. Investuojame į šį fondą neabejodami, kad jis neabejotinai prisidės prie DNB pensijų fondų dalyvių ilgalaikio pensijos turto vertės augimo“, – sako „DNB investicijų valdymas“ vadovas Šarūnas Ruzgys.

 

Steigiamas „BaltCap Growth Fund“ yra nuosekli „Baltcap“ investavimo strategijos į augimo potencialą turintį kapitalą dalis.

 

„Pirmasis mūsų valdomas investicinis fondas smulkioms ir vidutinėms įmonėms buvo įkurtas 2001 metais. Po to, 2010 ir 2011 metais, Lietuvoje ir Latvijoje pristatėme dar du JEREMIE fondus, kurie suteikė augimui reikalingą kapitalą įmonėms, veikiančioms įvairiuose sektoriuose“, – pridūrė K. Čelutka.

 

 

„BaltCap“ yra privataus ir rizikos kapitalo fondų valdymo bendrovė Baltijos šalyse. „BaltCap“ investuoja į įmones su dideliu augimo potencialu, aktyviai dalyvauja jų valdyme bei remia jas vykdant plėtrą į naujas rinkas. Nuo savo veiklos pradžios 1995 metais „BaltCap“ yra investavęs į  daugiau kaip 70 bendrovių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.