Įspėja dėl kelionių organizatorės „Travel RSP"

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) įspėja, kad Latvijos kelionių organizatorius SIA „Travel RSP“ neturi teisės veikti Lietuvoje. SIA „Travel RSP“ vykdoma veikla Lietuvoje neatitinka Turizmo įstatymo nuostatų, t. y. SIA „Travel RSP“ nėra įtrauktas į galinčių laikinai teikti kelionių organizavimo paslaugas Lietuvos Respublikoje kelionių organizavimo paslaugų teikėjų sąrašą.

 Agentūra neturi teisės veikti Lietuvoje<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Agentūra neturi teisės veikti Lietuvoje<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2017, 11:39 AM, atnaujinta May 5, 2017, 4:10 PM

Veikla neteisėta


Departamentas atkreipia dėmesį, kad Latvijos kelionių organizatoriaus SIA „Travel RSP“ organizuotas turistines keliones siūlo įsigyti Lietuvos kelionių pardavimo agentas UAB "Kodėl gi ne LT" (svetainė www.kodelgine.lt), kuriam yra žinoma, kad SIA „Travel RSP“ neturi teisės veikti Lietuvoje.


Departamentas įspėja, kad UAB "Kodėl gi ne LT", siūlydamas vartotojui neteisėtai veikiančio Lietuvoje SIA „Travel RSP“ organizuotas turistines keliones, klaidina vartotoją, t. y. sudaro įspūdį, kad kelionė gali būti teisėtai parduota. 


Departamentas atkreipia vartotojų dėmesį, kad jei konkretaus turisto kelionė prasideda Lietuvos teritorijoje (nepriklausomai nuo to, iš kur kelionę pradeda kiti grupės turistai), tai ją gali vykdyti tik kelionių organizatorius, turintis Departamento išduotą kelionių organizatoriaus pažymėjimą arba kelionių organizatorius, įtrauktas į galinčių laikinai teikti kelionių organizavimo paslaugas Lietuvos Respublikoje kelionių organizavimo paslaugų teikėjų sąrašą.

Skundų nebuvo 

"Kodėl gi ne LT" prekiauja "Travel RSP" siūlomomis kelionėmis į Kroatiją. 

Kompanijos vadovė Vaida Tamulienė tikino, kad iki šiol dėl šių kelionių jokių problemų nebuvo kilę. 

"Latvijos kelionių organizatorius vertintas kaip patikimas – tiek tarp vartotojų, tiek su šia įmone bendradarbiavusių įmonių. Šitas organizatorius seniai rinkoje veikiantis, berods 10 metų. Lietuvoje per įvairius tarpininkus ir tiesiogiai prekiavo daugiau nei 5 metus", - sakė ji. 

V.Tamulienė stebėjosi, kad šia kelionių agentūra turizmo departamentas susidomėjo tik dabar: "Juk jokio incidento nebuvo. Rinkoje „Travel RSP“ nemažas tinklo žaidėjas, šio kelionių organizatoriaus kelionės buvo pardavinėjamos daugelyje agentūrų“

"Kodėl gi ne LT" nesiruošia nutraukti Latvijos kelionių organizatorių kelionės. 

„Tai yra norimas produktas, vartotojams patrauklus. Todėl bendradarbiavimo nenutrauksime. Tik papildomai informuosime žmones, kas ir kaip. Neturime ko slėpti – per daug metų neturėjome pagrindo abejoti šio kelionių organizatoriaus patikimumu. Žmonės tikrai išvyksta, per tuos dvejus metus, kiek mes dirbame su „Travel RSP“, nebuvo nė vieno skundo“, – sakė V.Tamulienė.

 

Pavyzdžių nemažai

Dėl neteisėtai veiklą vykdančių ar neatsakingų kelionių agentūrų gyventojai yra nukentėję ne kartą. 


2015 metais bankrutavus agentūrai „Voyage-Voyage“ gyventojai liko ir be pinigų, ir be jau nusipirktų kelionių. Patirtą žalą prisiteisti jie bando iki šiol. Prieš mėnesį Vilniaus apygardos teismas įpareigojo valstybė atlyginti turistų patirtus nuostolius, tačiau pinigų žmonės neatgavo iki šiol.


Pripažinta, kad keliautojus apgavo ir kelionių agentūra „Atostogų sandėlis“, nuo kurios nukentėjo beveik šimtas šeimų. 


Bankrotu baigėsi ir kelionių agentūros „Freshtravel“ veikla, o keliones nusipirkę žmonės susidūrė su tokia pat nepavydėtina situacija – negavo nei pinigų, nei suplanuotų atostogų. 


Būtina pasidomėti 

Pasak VTD atstovės spaudai Gerdos Butkuvienės,Valstybinis turizmo departamentas neragina atsisakyti jau įsigytų „Travel RSP“ kelionių, tačiau perspėja žmones, kurie dar planuoja jas pirkti.

„Mes labiau norėtume įspėti tuos, kurie dar nėra įsigiję „Travel RSP“ organizuojamų kelionių. Tie, kurie jas jau turi, jie turi važiuoti ir viskas galbūt bus gerai. Mes tik norime, kad jie žinotų, kad jei kažkas atsitiks, Lietuvoje jiems nelabai kas padės, nes organizatorius yra įsteigtas Latvijoje" - BNS sakė VTD atstovė spaudai G. Butkuvienė. 


Valstybinis turizmo departamentas įspėja, kad prieš ruošiantis kelionei būtina pasidomėti kelionių agentūromis, į kurias planuojama kreiptis. 


Kelionių agentūrų veikla yra kontroliuojama, kad visą svarbiausią informaciją galima rasti tinklapyje www.tourism.lt. 

Čia pateikiamas tiek kelionių organizatorių sąrašas, tiek informacija apie keliautojų teises ir jų apsaugą. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.