Balandį turto areštų ir bankrotų buvo mažiau

Balandį įmonių, patyrusių turto valdymo apribojimus, sumažėjo, bet išsipūtė bendra areštuoto turto suma, teigia įmonių rizikingumą vertinančios bendrovės „Creditreform Lietuva“ analitikai.

 Balandį daugiau nei milijono eurų vertės turto areštus patyrė 7 įmonės. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Balandį daugiau nei milijono eurų vertės turto areštus patyrė 7 įmonės. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2017, 11:57 AM, atnaujinta May 9, 2017, 12:11 PM

„Nors pavasariški orai ką tik pasibaigusį balandį mūsų tikrai nelepino, tačiau maloni šiluma padvelkė turto areštų srityje. Balandį įšalo tik 828 įmonių turtas, o tai tikrai nedaug, palyginus su ankstesniais mėnesiais. Mažiau „areštančių“ fiksuota tik pernai liepą. Ir pačių turto areštų būta 982, tai yra, mažiausiai per šiuos metus. 

Sumažėjusius areštų kiekius fiksavo visi didieji Lietuvos miestai. Vilniuje veikiančios įmonės patyrė 392 turto valdymo apribojimus, kai prieš mėnesį jų būta 544. Kauno verslai - 145 (177), Klaipėdos – 80 (99), Šiaulių – 35 (49), Panevėžio – 21 (37).  

Daugiausia turto areštų suskaičiuota didmeninės ir mažmeninės prekybos, statybos sektoriuose, tačiau juose skaičiai taip pat, kaip ir visoje šalyje, proporcingai krito.

Kaip bebūtų keista, bendra areštuoto turto suma (tų areštų, kur ji nurodyta) šalyje ūgtelėjo net 45 procentais, lyginant su praėjusiu mėnesiu (išaugo nuo 29,8 mln. iki 43,3 mln. eurų). Bendra suma susitraukė vidutinio dydžio įmonėse (turinčiose 10-49 ir 50-249 darbuotojus), tačiau ženkliai išaugo smulkiosiose (1-5 darbuotojai) ir didžiosiose (daugiau nei 250).

Balandį daugiau nei milijono eurų vertės turto areštus patyrė 7 įmonės. Didžiausias - 11,7 mln. eurų vertės turto apribojimas pritaikytas nekilnojamąjį turtą valdančiai UAB Foreksas. Be jos septintuke dar viena nekilnojamojo turto valdymo bendrovė, dvi žemės ūkio bendrovės, įmonės, gaminančios trąšas ir metalo konstrukcijas bei bendrovė užsiimanti apskaita, auditu ir mokesčių konsultavimu.  

Balandį 242 įmonės buvo paskelbtos bankrutuojančiomis, kas gerokai mažiau nei šių metų kovą ir tik truputį daugiau nei tą patį mėnesį pernai. Atrodo, kad jau nuslūgo banga, kilusi po įstatymų pataisos, gerokai pabranginusios bankrutavimą. 

Tradiciškai antroje vietoje buvusį statybos sektorių balandžio mėnesį aplenkė apdirbamosios gamybos sektorius su 32 bankrutuojančiomis įmonėmis. O lyderiauja vis dar didmeninės ir mažmeninės prekybos įmonės.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?