Vladimiras Putinas sulaukė netikėto pasiūlymo – įvesti mažašeimio mokestį

Demografijos, migracijos ir regioninės plėtros instituto vadovas Jurijus Krupnovas Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pateikė federalinio įstatymo „Dėl daugiavaikių šeimų statuso“ koncepciją-projektą , rašo laikraštis „Izvestija“.

 Siūloma kiekvieną mėnesį mokėti nustatyto dydžio išmoką priklausomai nuo vaikų skaičiaus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Siūloma kiekvieną mėnesį mokėti nustatyto dydžio išmoką priklausomai nuo vaikų skaičiaus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 4:32 PM, atnaujinta May 10, 2017, 4:59 PM

 


Jame, be kita ko, siūloma įvesti Rusijoje mažašeimio mokestį. Dokumente taip pat numatoma prilyginti vaikų auklėjimą darbui, kuris būtų įskaičiuojamas į darbo stažą, o daugiavaikėms šeimoms numatoma suteikti teisę nemokamai gauti žemės sklypą, kur būtų nutiestos komunikacijos.

 


Teigiama, kad toks įstatymas yra reikalingas, siekiant paremti daugiavaikes šeimas, kurių šiuo metu Rusijoje yra 6,5 proc., tačiau šios šeimos augina beveik 20 proc. visų šalies vaikų. 


Pasak J.Krupnovo,  įstatymo projekto tikslas – iš esmės pakeisti ir pagerinti daugiavaikių šeimų statusą, kad iki 2030 metų būtų išspręstos demografinės problemos.

 


Siūloma kiekvieną mėnesį mokėti nustatyto dydžio išmoką priklausomai nuo vaikų skaičiaus: 25 tūkst. rublių (394 Eur) tris ir keturis vaikus turinčioms šeimoms, 45 tūkst. rublių (709 Eur) – 5–7 vaikus auginančioms šeimoms ir 100 tūkst. rublių (1576 Eur) – 8 ir daugiau vaikų turinčioms šeimoms. Taip pat siūloma teikti tam tikrą paramą konkrečiais daiktais ar paslaugomis.

 


Dokumente taip pat numatytas specialus mažašeimio mokestis neturintiems vaikų ne dėl medicininių priežasčių ir šeimoms su vienu vaiku, tačiau jo dydis kol kas nenustatytas.

 

Parengė Leonas Grybauskas
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.