Draudimo bendrovė „If“ skaičiuoja pelną

Draudimo bendrovės „If“ pelnas Baltijos šalyse pirmą šių metų ketvirtį buvo 3,4 mln. Eur ir išliko panašus į praėjusių metų trijų mėnesių rezultatą, kai pelnas siekė 3,1 mln. Eur.

 J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2017, 11:05 AM

 

Pirmo ketvirčio kombinuotasis rodiklis buvo 90 %, palyginti su 91 % tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu. Išmokų rodiklis sudarė 65,9 %, o veiklos sąnaudų rodiklis – 24,1 % (atitinkamai 66,6 % ir 24,5 % tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu).

 

Pasirašytų įmokų suma Baltijos šalyse augo 1,8 %, iki 37 mln. Eur, palyginti su 36,3 mln. Eur praėjusių metų pirmą ketvirtį. Lietuvoje pasirašytų įmokų suma didėjo sparčiau – 13 % – ir sudarė 10,4 mln. Eur, palyginti su 9,2 mln. Eur 2016 m. pirmą ketvirtį.

 

Andris Morozovas, „If“ vadovas Baltijos šalyse, pastebi naujų tendencijų žalų srityje: „Nors žiema užsitęsė gana ilgai, ji draudikams buvo palankesnė nei praėjusiais metais – registravome mažiau su orais susijusių žalų. Vis dėlto yra pokyčių: sparčiai didėja privalomojo vairuotojų civilinės atsakomybės draudimo išmokos – tai lemia su žmonių sužalojimais susiję įvykiai. Taip pat daugėja verslo civilinės atsakomybės draudimo įvykių. Gana didelių nuostolių kompensuojame statybų ir kitokių paslaugų įmonėms, eksportuojančioms prekes ar paslaugas į Skandinaviją ar Suomiją.“

 

„Nors žalų tendencijos keičiasi, mums pavyko išlaikyti sveiką draudimo sutarčių portfelį, taip pat toliau kryptingai gerinti veiklos efektyvumą. Tai ypač svarbu, kad galėtume klientams užtikrinti vis geresnį paslaugų kokybės ir kainos santykį“, – tvirtais pirmo ketvirčio rezultatais džiaugiasi A. Morozovas.

 

„If“ rezultatai Šiaurės ir Baltijos šalyse

 

Visos „If“ grupės finansiniai rezultatai Šiaurės ir Baltijos šalyse taip pat išlieka stabilūs ir stiprūs. Techninis „If“ grupės pirmo ketvirčio rezultatas buvo 1,326 mlrd. SEK (1,719 mlrd. SEK 2016 m. pirmą ketvirtį), kombinuotasis rezultatas – 87,4 % (83 %), o pelnas prieš mokesčius sudarė 1,714 mlrd. SEK (2,012 mlrd. SEK).

 

Draudimo bendrovė „If“ yra Suomijos finansinių paslaugų įmonių grupės „Sampo“ dalis. 2017 m. pirmą ketvirtį „Sampo“ pelnas sudarė 430 mln. Eur, palyginti su 416 mln. Eur tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.