Lietuvoje įsikūręs „McDonald’s“ skelbia, kaip jam pernai sekėsi Europoje

 

Baltijos šalyse (Lietuvoje,  Latvijoje ir Estijoje) bei Graikijoje, Maltoje ir Rumunijoje bendrovės  valdomuose restoranuose dirbantys 7 tūkstančiai darbuotojų vien per praėjusius  metus aptarnavo 105 mln. lankytojų. <br>Domantas Umbrasas
Baltijos šalyse (Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje) bei Graikijoje, Maltoje ir Rumunijoje bendrovės valdomuose restoranuose dirbantys 7 tūkstančiai darbuotojų vien per praėjusius metus aptarnavo 105 mln. lankytojų. <br>Domantas Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2017, 12:54 PM, atnaujinta May 15, 2017, 4:06 PM

 

Maltos bendrovė „Premier Capital“, kuri valdo „McDonald’s“ restoranus 6 Europos šalyse, taip pat Lietuvoje, paskelbė, kad bendrovės apyvarta praėjusiais metais siekė 200 mln. eurų. Lyginant su ankstesniais metais bendrovės apyvarta padvigubėjo dėl 2016 metų pradžioje įsigytų restoranų Rumunijoje.

 

Baltijos šalyse (Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje) bei Graikijoje, Maltoje ir Rumunijoje bendrovės valdomuose restoranuose dirbantys 7 tūkstančiai darbuotojų vien per praėjusius metus aptarnavo 105 mln. lankytojų. Tai yra didžiausias skaičius per bendrovės istoriją.

 

2016 metais bendrovės veiklos pelnas siekė 21,2 mln. eurų. Pelnas prieš mokesčius, įvertinus investicines veiklos pajamas ir palūkanų išlaidas, siekia 16,5 mln. eurų. Grupės turtas 2016 metais sudarė 41,6 mln. eurų. „Premier Capital“ praėjusiais metais išleido 65 mln. vertės viešą obligacijų emisiją. Bendrovės obligacijomis prekiaujama Maltos akcijų biržoje.

 

Įsigijusi restoranų Rumunijoje, „Premier Capital“ savo valdomų restoranų portfelį papildė 67 „McDonald‘s“ restoranais. Kitose šalyse bendrovė taip pat investavo į restoranų plėtrą ir stiprinimą – po vieną naują restoraną atidaryta Graikijoje ir Maltoje, du nauji restoranai – Rumunijoje. Taip pat atnaujinti 2 restoranai Baltijos šalyse bei dar trys Rumunijoje.

Visose rinkose vyrauja pozityvios perspektyvos. Baltijos šalyse, Maltoje ir Rumunijoje „McDonald‘s“ išlaikė reikšmingą rinkos dalį ir lyderiaujančias pozicijas maitinimo sektoriuje, o lankytojų skaičius sistemingai augo dėl nuolat stiprinamo klientų aptarnavimo. Tuo tarpu Graikijoje nepaisant didelės konkurencijos tarp vietinių ir tarptautinių prekės ženklų maitinimo įstaigų ir įtemptos ekonominės situacijos, „Premier Capital“ pavyko padidinti užimamą rinkos dalį.

 

Šiemet jau atidarytas vienas naujas restoranas Salonikuose, Graikijoje. Dar 9 „McDonald‘s“ restoranai Graikijoje turėtų atsidaryti iki šių metų pabaigos.

 

„Šie metai buvo ypač geri“, - sakė bendrovės vykdantysis direktorius Victoras Tedesco. „Visose rinkose matome augimo galimybes ir siekiame padidinti savo rinkos dalį bei aptarnauti kuo daugiau lankytojų. Ir toliau investuosime į naujus restoranus bei esamų modernizavimą. Puikių rezultatų nebūtume pasiekę be profesionalios vadovų ir prekės ženklui pasišventusios darbuotojų komandos. Kartu jie užtikrina, kad „Premier Capital“ lauktų šviesi ateitis.“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.