Lietuviški ledai keliauja į Pietų Korėją

Pietų Korėjos Maisto ir vaistų saugos ministerija (Ministry of Food and Drug Safety) pripažino dar vieną Lietuvos pieno produktų gamybos įmonę – UAB „Iceco ledai“, kurios produkciją leista importuoti į šią šalį. 

V. Balkūno nuotr.
V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2017, 4:10 PM, atnaujinta May 16, 2017, 4:18 PM

Tai jau vienuolikta Lietuvos pieno įmonė, kurios produkcijai atvertos durys į Pietų Korėjos rinką. Iš kitų Baltijos valstybių Pietų Korėjos kompetentinga institucija kaip potencialias importuotojas yra užregistravusi 2 Latvijos ir 5 Estijos pieno įmones.

2016 m. įsigaliojo nauji Pietų Korėjos reikalavimai importuojamiems gyvūniniams maisto produktams. Įmonės, kurios jau eksportavo savo produkciją, gali ir toliau tęsti šią veiklą, o kitos per Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą turi pateikti prašymus ir papildomą informaciją Pietų Korėjos kompetentingai institucijai.

„Džiugu, kad ši turtinga Azijos šalis vis plačiau atveria savo duris lietuviškiems pieno produktams – didėja ir eksportuojamos produkcijos kiekis, ir asortimentas. Į Pietų Korėją iš Lietuvos leidžiama importuoti natūralius ir perdirbtus sūrius, ledus, išrūgų ir pieno miltus, laktozę“, – sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika. 

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos duomenimis, 2016 m. iš Lietuvos į Pietų Korėją eksportuota 2 203 t pieno produktų, o šiemet per mažiau nei penkis mėnesius – jau 1 859 t įvairių pieno produktų. Didžiąją dalį eksportuojamos produkcijos sudaro sūriai.  

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.