Nuobodūs bankai nyksta – reikalai tvarkomi su kava

[[ge:lrytas:lrytas:1334286]]

 Prieš metus Vilniaus centre „Caffeine“ ir „Citadele“ bankas atidarė pirmąjį Baltijos šalyse banko padalinį-kavinę.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 Prieš metus Vilniaus centre „Caffeine“ ir „Citadele“ bankas atidarė pirmąjį Baltijos šalyse banko padalinį-kavinę.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 D.Priedė ir N.Kiuberis tikino, kad abiejų kompanijų vertybės ir požiūris į klientus sutampa.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
 D.Priedė ir N.Kiuberis tikino, kad abiejų kompanijų vertybės ir požiūris į klientus sutampa.<br> R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gintarė Valentinaitienė

2017-05-23 09:17


Prieš metus Vilniaus centre „Caffeine“ ir „Citadelebankas atidarė pirmąjį Baltijos šalyse banko padalinį-kavinę. Bet „Citadele“ pasielgė nestandartiškai. 

Bankas „Citadele“ pasielgė nestandartiškai. Jis savo klientams pateikė kiek kitokį pasiūlymą – ateikite, susipažinkite ir išgerkite kavos. 


Prieš metus Vilniaus centre „Caffeine“ ir „Citadele“ bankas atidarė pirmąjį Baltijos šalyse banko padalinį-kavinę.


Šiandien kompanijos džiaugiasi pasiteisinusia partneryste ir planuoja tolesnę plėtrą.


Buvo per anksti


„Citadele“ banko valdybos pirmininkė Dacė Priedė mintį atgaivinti banko padalinius puoselėjo jau seniai ir pirmiausia ją pabandė įgyvendinti Latvijoje. Tačiau, kaip pati pripažino, tuomet turbūt buvo ne pats tinkamiausias laikas.


Mat kaimyninė šalis kovojo su finansų krize, verslui labiau rūpėjo išlikimo galimybės, o ne inovacijos, tad ir tokia idėja daugeliui pasirodė per daug radikali.


„Mes nenorime būti visiems įprastas korporacinis bankas su kostiumuotais ir griežtais darbuotojais“, – pasakojo D.Priedė.


Banko paslaugas savo klientams „Citadele“ norėjo pasiūlyti atlikti kitaip – ramioje, jaukioje aplinkoje, vaišinantis puodeliu kavos. Laimė įgyvendinti idėją bankui nusišypsojo Lietuvoje susitikus su kavinių tinklo „Caffeine“ atstovais.


„Papasakojome apie savo idėją ir sutarėme, kad įgyvendinsime ją kartu. Bankas ir kavinė – labai skirtingi dalykai, bet mūsų ir „Caffeine“ vertybės bei požiūris į klientus sutampa, tad nebuvo sunku“, – teigė „Citadele“ valdybos pirmininkė.


Pirma žiūrėjo atsargiai


„Caffeine“ kavos inovacijų ieškojo visuomet. „Naujovių dairomės ne tik virdami kavą, bet ir aptarnaudami klientus ir kurdami įvairų savo erdvių formatą.


Mes turbūt pirmieji Lietuvoje sukūrėme knygyno ir kavinės koncepciją, atvežėme kavą į festivalius, pradėjome bendradarbiauti su startuolių erdvėmis“, – pasakojo kompanijos vadovas Nidas Kiuberis.


Vis dėlto į „Citadele“ pasiūlymą iš pradžių jis žvelgė atsargiai: „Labai nenorėjome į kavinę atnešti sauso verslo jausmo, solidžios ir asketiškos aplinkos.“


„Caffeine“ vadovo nuomone, šiandienos bankai neįdomūs, o kai daugelis paslaugų prieinama internetu, žmonės tiesiog vengia čia eiti. „Bet susitikus su „Citadele“ viskas apvirto aukštyn kojom – supratome, kad tai komanda, kuri mąsto panašiai kaip mes. Tai bankas, su kuriuo suvieniję pajėgas galime daug pasiekti“, – prisiminė N.Kiuberis.


Idėja tikrai pasiteisino


Pirmasis „Citadele“ banko ir „Caffeine“ kavinės padalinys Vilniaus Gedimino prospekte atidarytas prieš metus. Dabar abi pusės džiaugiasi pasiteisinusia partneryste.


„Mes nesame tiesiog funkcinis kavos tiekėjas, kuris padeda rytais atmerkti akis miestui. Mes – verslas, kuris kuria socialines erdves. Mums svarbu kurti šiuolaikiškam žmogui labai patogią formą leisti laiką ir bendrauti su kitais“, – sakė N.Kiuberis.


Jis pripažino, kad bankui keisti aplinką – didelis iššūkis: ūžia kavamalės, vaikšto žmonės, šnekučiuojasi. „Tikrai ne kiekvienas bankas gali sau tai leisti“, – kalbėjo „Caffeine“ vadovas.


Tačiau tokiam iššūkiui pasiryžusi „Citadele“ tuo tik džiaugiasi. „Norime suteikti unikalų potyrį klientams. Nieko panašaus nesu mačiusi, o žmonėms tai patinka – jie ateina, susipažįsta su mūsų darbuotojais ir jaučiasi čia patogiai. O mes esame arčiau savo klientų ir galime geriau juos suprasti“, – kalbėjo D.Priedė.


Planuoja tolesnę plėtrą


„Vilniuje atidarėme pirmąjį ir kol kas vienintelį tokį banko padalinį. Bet kadangi matome, kad idėja pasiteisino, planuojame šį modelį taikyti ir kitur“, – sakė „Citadele“ valdybos pirmininkė.


Verslo partneriai atskleidė, kad dar vienas „Citadele“ ir „Caffeine“ junginys duris atveria Vilniaus „Akropolyje“.


„Tai dar vienas partnerystės pranašumas – kartu galime sau leisti daugiau. Pirmoji tokia kavinė atidaryta vienoje geriausių Vilniaus vietų, į kurią vieni niekaip nebūtume prasibrovę“, – kalbėjo M.Kiuberis.


Ir „Akropolyje“ naujas banko padalinys bus išskirtinis. „Jei kas nors anksčiau „Akropolio“ vadovams būtų pasakęs, kad nori išgriauti sienas, įdėti stiklines pertvaras, turbūt niekas nebūtų leidęs.


Bet dabar matome, kad jie, turbūt apsilankę ir šiame padalinyje, pasitiki mumis ir tiki mūsų idėja. Ši koncepcija veikia, todėl ir planuojame plėtrą tiek Lietuvoje, tiek užsienyje“, – džiaugėsi „Caffeine“ vadovas. 
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.