Lietuvos diplomatai Sinsinatyje mūsų įmonėms žvalgosi verslo nišų

 

 Susitikimas su Sinsinačio lietuvių bendruomenės atstovais.
 Susitikimas su Sinsinačio lietuvių bendruomenės atstovais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2017, 4:46 PM

Baigiantsi gegužei Ohajo valstijoje, Sinsinačio mieste lankėsi Lietuvos ambasadorius Jungtinėse Amerikos Valstijose Rolandas Kriščiūnas bei diplomatų delegacija.

Pasak Sinsinačio lietuvių bendruomenės vadovo Dariaus Sabaliūno, Lietuvos diplomatai ieško verslo galimybių savo šalies įmonėms visoje Amerikoje, ir šiame darbe efektyviai naudojasi ryšiais su vietinėmis lietuvių bendruomenėmis.     
 
 Ohajo valstija žinoma kaip pasaulinės aviacijos gimimo vieta. Taip pat tai valstija, daranti didelę įtaką  Amerikos Prezidento rinkimams.  

Sinsinačio mieste yra įsikūrę nemažai įmonių, pagal dydį patenkančių į pirmajį šimtuką pasaulyje. Savo būstines čia turi tokios įmonės, kaip Procter and Gamble, Kroger, GE Aviation. 

Lietuvos Ambasadorius Rolandas Kriščiūnas pažymėjo, kad Lietuva siekia stiprinti ekonominį bendradarbiavimą su skirtingomis JAV valstijomis. Ohajaus valstija buvo pasirinkta ieškant verslo ryšių  gyvybės mokslų, aviacijos bei maisto pramonės srityse. Vizito metu buvo apsilankyta Sinsinačio Regos klinikoje (Cincinnati Eye Institute), kurioje atliekami įvairūs medicininiai tyrimai bei akių operacijos naudojant lazerinę technologiją.  

Lietuvos diplomatu delegacija taip pat lankėsi “CTI Clinical trial and Consulting” įmonėje, kuri testuoja naujai sukurtus vaistus, vertina naujus produktus bet ir jų galimas kainas rinkoje.

 

Ambasadorius supažindino įmonės vadovą su Lietuvos galimybėmis bei perspektyvomis  bendradarbiaujant gyvybės mokslų srityje. Ambasadorius taip pat pakvietė įmonės atstovus į tarptautinę gyvybės mokslų konferenciją (LSB 2018), kuri vyks 2018-aisiais metais Lietuvoje. 

 

Taip pat lankytasi vienoje iš didžiausių ir žinomiausių pasaulio kompanijų "Procter & Gamble". Lietuvos diplomatų apsilankymą šioje kompanijoje kuravo Sinsinačio lietuvių bendruomenės pirmininkas Darius Sabaliūnas, dirbantis kompanijos produktų ir aplinkos saugos bei tvarios plėtros departamento direktoriumi.

 

Kompanijos atstovai pristatė savo mokslinių tyrimų programą bei gamybos ir logistikos strategiją. Lietuvos Ambasadorius pristatė kompanijos atstovams šalies potencialą ir privalumus, kurie gali tapti svarbiais veiksniais praktiniame plėtros strategijos įgyvendinime.  

Ambasadorius ir delegacija apsilankė "TriHealth Western Ridge" ligoninės skubios medicinos pagalbos centre, kuriame stažuojasi Vilniaus ir Kauno medicinos universitetų rezidentai.

 

Šių stažuočių programa siekia perimti JAV patirtį organizuojant darbą skubios medicinos pagalbos įstaigose. Programą remia Kazickų šeimos fondas.

 

Viešnagės metu ambasadorius R.Kriščiūnas susitiko su vieną didžiausių pasaulyje maisto prekybos centrų tinklą turinčios įmonės "Kroger" vadovu Rodney McMullen. Per susitikimą buvo aptartos Lietuvos maisto produktų eksportuotojų galimybės patekti į Amerikos rinką.

Kompanijos atstovai domėjosi ir Lietuvos informacinių technologijų pasiekimais bei teikiamomis paslaugomis duomenų valdymo srityje.

Delegacija lankėsi ir "GKN" aeronautikos įmonėje bei supažindino su Lietuvos aviacija, jos inžinerinerinėmis sistemomis bei galimybes atlikti lėktuvų aptarnavimo ir remonto darbus Lietuvoje.  

 

 Ambasadorius lankėsi ir didžiausioje advokatų kontoroje "Cincinnati Dinsmore and Shohl LLC", kurioje aptarė bendradarbiavimo galimybes plečiant verslą Lietuvoje - pritraukiant JAV investicijas į Lietuvą.

 

Baigdamas vizitą ambasadorius susitiko su miesto vicemeru David Mann ir kelių Ohajo valstijos Respublikonų partijos kongresmenų biurų vadovais, bei aptarė geopolitinę situaciją pasaulyje ir laisvos prekybos svarbą Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.