Priauginę ekologiškų daržovių suskato gaminti tai, ką tereikia pašildyti

 

 R.Danisevičiaus nuotr. 
 R.Danisevičiaus nuotr. 
 R.Danisevičiaus nuotr. 
 R.Danisevičiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-26 15:17

Ekologiško maisto gamintojai „AUGA group“ plečia savo prekės ženklo produktų asortimentą. Viena iš grupės įmonių ėmė gaminti inovatyviai supakuotas ekologiškas sriubas, kurias tereikia pašildyti. Šie gaminiai  jau tiekiami „Maxima“ ir „Rimi“ prekybos tinklų parduotuvėms. O  netrukus jais bus pradėta prekiauti ne tik kituose Lietuvos prekybos tinkluose, bet ir Europos ir Azijos rinkose. 

„AUGA produktai yra kuriami remiantis inovatyviais maisto gamybos standartais bei atsižvelgiant į pasaulio didmiesčių gyventojų poreikius.

Naujosios sriubos turėtų įtikti šeimoms, ieškančioms gatavo, bet kokybiško ekologiško maisto. Manome, kad vieni pirkėjų bus ir biurų darbuotojai, kurie ne visada turi laiko pietums pasigaminti arba papietauti tokį maistą tiekiančioje kavinėje. Greitai paruošiama ekologiška sriuba tokiais atvejais gali būti vienas iš pasirinkimų“, – sakė įmonių grupės „AUGA group“ valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius.

Iki šiol į didžiausius Lietuvos prekybos centrus „AUGA group“ teikė ekologiškas šios grupės įmonių Lietuvoje užaugintas daržoves, pievagrybius ir gaminius iš jų.

Tad šiuo metu prekybos tinklams tiekiamos 5 skirtingų skonių ekologiškos sriubos: burokėlių, daržovių, trintų morkų su kokosų pienu, trintų pievagrybių bei trintų pomidorų. 

Šie gaminiai išpilstomi į inovatyvias, aplinkai nekenksmingas pakuotes, kuris gaminant išskiriama daug mažiau anglies dvideginio, nei gaminant analogiškos talpos stiklainius ar skardines.

 

Pakuotė yra saugi maisto produktams – ją gaminant nenaudojama BPA plastiko elementų. 

AUGA sriubų gamintojai jau yra pelnę apdovanojimų. Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykusiame tarptautiniame konkurste  „Gulfood Innovation Awards 2017” AUGA sriubos pripažintos geriausiu ekologišku produktu, o Didžiojoje Britanijoje vykusiame pasaulio maisto inovacijų konkurse „World Food Innovation Awards 2017“ produktas pateko tarp finalininkų Geriausio ekologiško produkto ir Geriausio pakuotės dizaino kategorijose.

 Viena garsiausių maisto tinklaraštininkių Lietuvoje, knygų autorė Beata Nicholson AUGA sriuboms suteikė „Beatos virtuvės“ rekomendaciją.  

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.