Supleškėjo cechas, bet ne darbo vietos

Milžinišką gaisrą išgyvenusi viena didžiausių šalies žuvų perdirbimo įmonių „Norvelita“ darbuotojų neatleidinės. Po nelaimės atsigaunančios bendrovės vadovai tikisi greitai atstatyti sudegusį pastatą.

Įmonės širdimi vadintą lašišų perdirbimo cechą tikimasi atstatyti dar šįmet.<br>R.Vitkaus nuotr.
Įmonės širdimi vadintą lašišų perdirbimo cechą tikimasi atstatyti dar šįmet.<br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2017, 9:59 AM

„Išsyk po nelaimės sakėme, kad mūsų siekis – išsaugoti žmones. Nesame atleidę ir neplanuojame atleisti nė vieno darbuotojo“, – sakė „Norvelitos“ komercijos direktorė Viktorija Kenstavičienė.

Ji dėkojo Raseinių rajono savivaldybės vadovams už geranoriškumą ir pagalbą: „Esame dėkingi ir klientams, ir rangovams, nes visi buvo labai geranoriški ir supratingi. Negalime įvykdyti visų įsipareigojimų partneriams, bet nepraradome nė vieno. Visi laukia, kol atstatysime sudegusį cechą, ir linki mums stiprybės.“

Pasak V.Kenstavičienės, su tiekėjais jau deramasi dėl įrenginių, pradėtos procedūros dėl statybų leidimų. Tikimasi, kad metų pabaigoje įmonė vėl dirbs visu pajėgumu.

„Mes esame pajėgūs viską padaryti ir greičiau, bet yra derinimo procedūros, terminai.

Tikimės, ir kitos institucijos paseks Raseinių rajono savivaldybės pavyzdžiu ir nesudarys biurokratinių kliūčių“, – sakė viena įmonės vadovių.

Nors „Norvelita“ prarado vieną pagrindinių – lašišų perdirbimo cechą, padėtis kasdien gerėja. Tiesa, neatstačius pagrindinio cecho pasiekti buvusius pajėgumus nerealu.

V.Kenstavičienė sakė, kad kol kas nežinomas nei nuostolių dydis, nei gaisro priežastis: „Patys labai laukiame, kol darbus baigs ir išvadas pateiks ekspertai.“

Didžiulis gaisras Raseinių pašonėje esančioje „Norvelitos“ įmonėje kilo ankstų gegužės 12-osios rytą. Iš Raseinių, Tauragės, Kauno, Kelmės ir Šiaulių sulėkę ugniagesiai net 7,5 val. triūsė, kol sustabdė plintančią ugnį.

Ugnis visiškai nuniokojo lašišų perdirbimo cechą.

Šį šiuolaikiškai įrengtą cechą „Norvelita“ atidarė neseniai. Turtas buvo apdraustas įmonėje „Lietuvos draudimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.