Paaiškėjo, kas laukia per gaisrą smarkiai nukentėjusios „Norvelitos“

Po didžiulius nuostolius padariusio gaisro žuvų perdirbimo bendrovėje „Norvelita“ įmonės vadovai kartu su bendrovę apdraudusios draudikės „Lietuvos draudimo“ žalos reguliavimo specialistais susitarė dėl veiksmų plano, kuris leistų atkurti įmonės gamybą iki šių metų rudens.  

Gaisro žala - didžiulė <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala - didžiulė <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala - didžiulė <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala - didžiulė <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala - didžiulė <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala - didžiulė <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala – didžiulė. <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala – didžiulė. <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala – didžiulė. <br>R.Vitkaus nuotr.
Gaisro žala – didžiulė. <br>R.Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2017-05-29 13:49, atnaujinta 2017-05-29 15:29

„Pirmiausia, ką turime padaryti – užsakyti naujus gamybinius įrenginius, nes turėtieji per gaisrą visiškai sudegė. Įrenginių gamybos ir pristatymo procesas gali užtrukti keletą mėnesių, todėl dėl naujų įrenginių jau pradėjome derybas su partneriais.

Nors gaisro priežasčių tyrimas nėra baigtas, mūsų žalą administruojanti draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ šią savaitę perves avansą, kuris ir bus skirtas naujiems įrenginiams užsakyti ir taps verslo atkūrimo pradžia“, – sako Jordanas Kenstavičius,

„Norvelitos“ valdybos pirmininkas.   „Greičiau nei per dvi savaites su savo ilgamečiu draudimo klientu susitarėme dėl žalos atlyginimo etapų – gaisravietės sutvarkymo, gamybos atkūrimo išlikusiuose pastatuose, reikalingų įrenginių užsakymo, sudegusių pastatų atstatymo.

Aptarti ir tokie opūs socialiniai klausimai kaip gamybos nutrūkimo laikotarpiu išsaugoti kliento įmonėje dirbančius darbuotojus.

Tokių didelių nelaimių atveju įmonėms draudimo išmoka yra būtina pagalba jų verslo tęstinumui užtikrinti. Labai svarbu, kad šis ilgametis mūsų klientas supranta draudimo svarbą ir buvo apsidraudęs ne tik pastatus, įrenginius bei atsargas, bet ir verslo nutrūkimo draudimą.

Būtent verslo nutrūkimo draudimas padengia ir darbuotojų išlaikymo įmonėje išlaidas, kol bus visiškai atkurta gamyba“, – sako Artūras Juodeikis, „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius.  

Draudimo ekspertai pažymi, kad rūpintis verslo nutrūkimo draudimu Lietuvoje vis dar nėra įprasta.  

„Lietuvos verslininkai ir įmonių vadovai dažniausiai draudžia įmonės turtą, taip pat ir pastatus bei įrenginius nuo ugnies, vandens ir gamtos jėgų žalos, nes to reikalauja bankai išduodami paskolas.

Dažnas nesusimąsto, kiek kainuos vėl atkurti gamybą ar pradėti verslą, kokių nuostolių verslas gali patirti dėl neįvykdytų įsipareigojimų partneriams ir tiekėjams, dėl sustojusios gamybos, o ne tik įsigyti naują turtą vietoj prarasto nelaimės metu, todėl nesirenka verslo nutrūkimo draudimo“, – sako „Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius.  

Gaisras „Norvelitos“ įmonėje neabejotinai bus viena didžiausių pastarojo meto žalų verslui: kol tiriamos šio gaisro priežastys ir ekspertai vertina turtą, nėra galimybės pasakyti tikslios nuostolių sumos, tačiau ji tikrai sieks keliolika milijonų eurų.

Įprastai tokio dydžio žala atlyginama kartu su perdraudimo bendrove, taip bus ir šį kartą.   Tokių didelių nelaimių atveju labai svarbu draudimas, nes be jo būtų sudėtinga atkurti veiklos tęstinumą.  

„Lietuvos draudimas“ milijonines žalas klientams atlygina kasmet, dažniausiai tai būna stichinių nelaimių padaryti nuostoliai daugeliui draudėjų arba itin brangios ir sudėtingos avarijų užsienyje žalos, kai sužalojami avarijos dalyviai visam gyvenimui lieka neįgalūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.