„Danske Bank“ primena gyventojams ir įmonėms saugoti savo duomenis

Pastarosiomis dienomis suaktyvėjo piktavalių asmenų mėginimai el. paštu išvilioti iš bankų klientų konfidencialius duomenis, laiškuose siunčiant jiems klaidingas nuorodas į neva elektroninės bankininkystės sistemą.

 „Danske Bank“ ragina gyventojus ir įmones išlikti budriais, nuorodų neatidarinėti ir neatskleisti duomenų, susijusių su prisijungimo kodais, slaptažodžiais ar kontaktine informacija. <br> 123rf.com nuotr.
 „Danske Bank“ ragina gyventojus ir įmones išlikti budriais, nuorodų neatidarinėti ir neatskleisti duomenų, susijusių su prisijungimo kodais, slaptažodžiais ar kontaktine informacija. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 3:04 PM

 „Danske Bank“ ragina gyventojus ir įmones išlikti budriais, nuorodų neatidarinėti ir neatskleisti duomenų, susijusių su prisijungimo kodais, slaptažodžiais ar kontaktine informacija. 

„Sulaukiame pranešimų apie klaidinančius laiškus, kurie siunčiami iš falsifikuotų pašto dėžučių. Juose gyventojų ar įmonių prašoma sekti pateikta prisijungimo nuoroda ir atskleisti konfidencialius duomenis, suvesti prisijungimo slaptažodžius. 

Atkreipiame dėmesį, kad bankas elektroniniu paštu klientams nesiunčia aktyvių nuorodų, prašydamas prisijungti prie elektroninės bankininkystės sistemos, taip pat niekuomet neprašo atskleisti konfidencialių duomenų“, – sako Vaida Bičkutė, „Danske Bank“ atstovė ryšiams su visuomene.

Atpažinti falsifikuotą nuorodą galima užvedus ant jos kompiuterio pele, kai parodomas tikrasis adresas, į kurį asmuo nukreipiamas. Paprastai falsifikuoti laiškai pasižymi skurdžiu tekstu, nors pastaruoju metu pastebima, kad tiek laiškai, tiek kenkėjiškos svetainės sukuriamos vis panašiau į tikrąsias.

Apie padažnėjusius sukčiavimo atvejus „Danske Bank“ jau yra pranešęs Ryšių reguliavimo tarnybai taip pat uždaromos susektos neteisėtai veikiančios interneto svetainės.

Tokios atakos paprastai nėra nukreiptos į vienos finansų institucijos klientus. Sukčių duomenų bazes sudaro daugybė skirtingų adresų, o laiškai siunčiami tikintis surasti bent keletą asmenų, besinaudojančių vieno ar kito banko paslaugomis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.