Konkurencijos taryba tarė žodį: leido „Bitei“ nusipirkti TV3

Pasaulinės fondų valdymo bendrovės „Providence Equity Partners“ valdoma telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuvai“ gali kontroliuoti Švedijos žiniasklaidos koncerno „Modern Times Group“ (MTG) parduodamą Lietuvos TV3 televizijos grupę.

Konkurencijos taryba dėl šios koncentracijos nuomonių ar prieštaravimų iš suinteresuotų asmenų negavo.<br> 123rf.com nuotr.
Konkurencijos taryba dėl šios koncentracijos nuomonių ar prieštaravimų iš suinteresuotų asmenų negavo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2017, 5:25 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:02 PM

Konkurencijos taryba ketvirtadienį leido „Bitė Lietuvai“ įsigyti 100 proc. bendrovių TV3, „Tele-3“ radijas bei Estijos „Viasat“ akcijų.

„Dėl numatomos koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis, ar itin apribota konkurencija rinkoje“, – rašoma pranešime spaudai.

„Modern Times Group“ (MTG) kovą pranešė už 115 mln. eurų parduodanti verslą Baltijos šalyse pasaulinei fondų valdymo bendrovei „Providence Equity Partners“. Sandoris taip pat apima Latvijos televizijos kanalus TV3, TV3+, TV6, Kanals 2 ir LNT bei Estijos TV3, TV3+, TV6. Planuojama, kad sandoris bus užbaigtas vasaros pabaigoje.

TV3 grupei Lietuvoje priklauso nemokami televizijos kanalai TV3, TV6 ir TV8, interneto televizija „TV3 Play“, radijo stotis „Power Hit Radio“, portalas tv3.lt. TV3 valdoma „Smart AD network“ teikia interneto reklamos paslaugas.

Lietuvoje nuolatinę atstovybę turinti „Viasat“ teikia mažmenines mokamos palydovinės televizijos platformos paslaugas ir iš abonentinio mokesčio finansuojamas vaizdo perdavimo paslaugas per neseniai įdiegtą „Viaplay“ platformą. „Viasat“ taip pat siūlo du Baltijos šalyse transliuojamus mokamus kanalus: „Viasat Sport Baltic“ ir „TV1000 Premium Baltic“.

1992 metų gegužę įregistruota „Tele-3“ tapo pirmąja komercine televizija Lietuvoje. 1996 metų balandį bendrovei buvo iškelta bankroto byla ir Švedijos kompanijos „Kinnevik“ tarptautinis žiniasklaidos padalinys „Modern Times Group“ (MTG) tampa televizijos sanuotoju ir atsiskaito už visas skolas. 2016-ųjų rudenį MTG įsigijo pirmojo „Tele-3“ akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.