Lietuvos darbo birža praneša: darbo neteks apie 300 pardavėjų

Šių metų gegužės mėnesį gauti 4 pranešimai apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, įspėti 393 darbuotojai. Pernai gegužę buvo gauti 7 pranešimai apie atleidimus, įspėtas 661 darbuotojas. Palyginus atitinkamus laikotarpius, pranešimų apie grupės darbuotojų atleidimus gauta 3 mažiau, o įspėtų apie atleidimus darbuotojų skaičius sumažėjo 41 proc.

Pranešimus dėl įmonės veiklos nutraukimo iš mažmeninės prekybos veiklą vykdančios UAB "Prisma LT" gavo Vilniaus (įspėti 162 darbuotojai) ir Kauno (įspėti 126 darbuotojai) teritorinės darbo biržos. <br>M.Patašiaus nuotr. 
Pranešimus dėl įmonės veiklos nutraukimo iš mažmeninės prekybos veiklą vykdančios UAB "Prisma LT" gavo Vilniaus (įspėti 162 darbuotojai) ir Kauno (įspėti 126 darbuotojai) teritorinės darbo biržos. <br>M.Patašiaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 10:10 AM

Po du pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus gavo Vilniaus ir Kauno teritorinės darbo biržos. 

Vilniaus teritorinė darbo birža pranešimą gavo dėl organizacinių struktūrinių pertvarkymų iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto apie įspėtus 40 darbuotojų. 

Pranešimus dėl įmonės veiklos nutraukimo iš mažmeninės prekybos veiklą vykdančios UAB "Prisma LT" gavo Vilniaus (įspėti 162 darbuotojai) ir Kauno (įspėti 126 darbuotojai) teritorinės darbo biržos. 

Taip pat dėl veiklos nutraukimo gautas pranešimas iš Kauno Panemunės senelių namų (įmonės veikla – stacionarinė pagyvenusių ir neįgaliųjų asmenų globa) apie įspėtus 65 asmenis.

2017 metų sausio – gegužės mėnesiais gauta 15 pranešimų apie numatomą 887 grupės darbuotojų atleidimą. 2016 metų tą patį laikotarpį buvo gautas 21 pranešimas apie atleidimus ir buvo įspėti 1258 darbuotojai. Palyginus su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, šias metais pranešimų gauta 6 mažiau ir įspėtų apie atleidimą darbuotojų skaičius sumažėjo apie 1,4 karto. 

Teritorinių darbo biržų specialistai organizavo susitikimus su įmonių, pranešusių apie darbuotojų atleidimus atstovais ir atleidžiamais darbuotojais. Buvo suteikta informacija apie teritorinių darbo biržų teikiamas paslaugas, aptartas užimtumo rėmimo priemonių taikymas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.