Paaiškėjo, kodėl Kauno savivaldybės įmonės poilsio namai pajūryje atsidūrė ant prekystalio

„Kauno vandenys“ – viena iš nedaugelio miesto savivaldybės valdomų įmonių, turinti brangaus turto, nesusijusio su tiesiogine veikla. Šventojoje jai priklausantys poilsio namai „Vilnelė“ jau atsidūrė ant prekystalio.

Už poilsio namus Šventojoje tikimasi gauti ne mažiau kaip 351 tūkst. eurų.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Už poilsio namus Šventojoje tikimasi gauti ne mažiau kaip 351 tūkst. eurų.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2017, 9:57 AM

Laikinai „Kauno vandenų“ generalinio direktoriaus pareigas einantis Vilius Burokas paaiškino, kad Šventojoje esantys poilsio namai „Vilnelė“ bendrovei atiteko 1999 metais už skolas iš tuomet bankrutuojančios įmonės „Šilkas“.

Mediniai poilsio namai susideda iš 4 dalių, bendras jų plotas yra 752 kvadratiniai metrai. Statiniai stovi 0,7 hektaro žemės sklype, kuris ir gali tapti didžiausiu masalu pirkėjui.

„Vasaros sezonu poilsine „Vilnelė“ naudodavosi tik įmonės darbuotojai, kurie patys mokėdavo už poilsį“, – teigė V.Burokas. Pasak jo, poilsinę nuspręsta parduoti Kauno savivaldybės sprendimu, pradinė jos kaina aukcione – 351 tūkst. eurų.

Kaune, Jonavos gatvėje, įsikūrusios vandenvietės sanitarinėje apsauginėje zonoje yra 10 „Kauno vandenims“ priklausančių tarnybinių butų.

Pasak bendrovės vadovo V.Buroko, artimiausiu metu planuojama suformuoti žemės sklypą ir taip pat skelbti tarnybinių butų pardavimo aukcioną.

Kokio su tiesiogine veikla nesusijusio nekilnojamojo turto turi kitos Kauno savivaldybės įmonės?

„Kauno švarai“ priklauso Statybininkų gatvėje esantis statinys, kuris Registrų centre įvardytas kaip kultūros paskirties pastatas. Jis pastatytas dar sovietiniais laikais kaip aktų salėkultūros namai.

„Šiuo metu pastatas pertvarkytas į sporto salę ir teikdama salės nuomos paslaugas bendrovė uždirba pajamų. Planuojama ir ateityje tęsti šią veiklą“, – pranešė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Stoties turgus“ turi 6 butus Apynių gatvėje, dalį gyvenamojo namo, dalį ūkinio pastato ir dalį kiemo statinių Šiaulių gatvėje, taip pat dalį žemės sklypo toje pačioje vietoje.

„Šio nekilnojamojo turto įsigijimas buvo susijęs su bendrovės 2001 metais vykdyta prekybos ir paslaugų komplekso statyba Šiaulių gatvėje. Jame buvo planuojama įrengti naują turgavietę, tačiau šiuo metu ieškoma, kas pirktų šį objektą“, – paaiškino G.Petrauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.