Daliai kauniečių teks išmėginimas, kurį ne kiekvienas atlaikytų

Dainavos ir Eigulių rajonų gyventojai suka galvą, kur praustis, nes karšto vandens šią vasarą neturės beveik du mėnesius. Panašus išbandymas laukia ir vilijampoliečių. Gyventojai pikti, kad apie tai iš anksto nebuvo informuoti.

Be karšto vandens beveik dviem mėnesiams likę dalis Dainavos, Eigulių ir Vilijampolės gyventojų turės ieškoti, kur nusiprausti patiems ir išmaudyti vaikus. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Be karšto vandens beveik dviem mėnesiams likę dalis Dainavos, Eigulių ir Vilijampolės gyventojų turės ieškoti, kur nusiprausti patiems ir išmaudyti vaikus. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2017, 11:26 AM

Dalis kauniečių, gyvenančių Dainavos ir Eigulių rajonuose, pasibaisėjo sužinoję, kad beveik du mėnesius bus priversti gyventi neturėdami karšto vandens.

Kaunietis Algirdas Brazas pasakojo, kad gegužės 24 dieną ant savo daugiabučio laiptinės durų rado bendrovės „Kauno energija“ pranešimą, jog dėl mieste atliekamų magistralinės šilumos tiekimo vamzdynų rekonstrukcijos darbų karšto vandens nebus nuo gegužės 29 iki liepos 20 dienos.

„Nesunku įsivaizduoti, kaip žmonės atrodys ir smirdės, kai bus nesiprausę du mėnesius“, – ironizavo gyventojas. Vyras įsitikinęs, kad apie planus netiekti karšto vandens įmonė „Kauno energija“ gyventojams turėjo pranešti kur kas anksčiau.

„Jei apie remonto darbus būtų buvę pranešta anksčiau, žmonės būtų pasistengę tuo laikotarpiu atostogauti, išvykti iš namų ar kitaip pasiruošti būsimiems rūpesčiams“, – sakė A.Brazas.

Kauniečiui keista, kad 1,5 kilometro ilgio trasą reikia remontuoti beveik du mėnesius.

„Kauno energijos“ interneto svetainėje skelbiama, kad su ta pačia problema dar susidurs ir dalis Vilijampolės gyventojų.

Karšto vandens Raudondvario plente nuo 166 iki 284A namo bei Kaniūkų I gatvės 4 name nebus nuo birželio 12 iki liepos 20 dienos.

Vilijampolės Veršvų seniūnaitijos, kuriai priklauso Raudondvario plentas, seniūnaitė Stasė Mickutė sužinojusi nemalonią naujieną nustebo.

„Kad ilgai neturėsime karšto vandens, nieko nežinome. Kaip reikės gyventi, ypač šeimoms, turinčioms mažų vaikų? Tai labai nemaloni žinia. Dar pikčiau, kad niekas iš anksto apie permainas neinformavo“, – sakė S.Mickutė.

Per anksti informuoti – neefektyvu

Ūdrys Staselka

Įmonės „Kauno energija“ atstovas ryšiams su visuomene

„Magistraliniams vamzdynams Kaune jau 44 metai, todėl juos rekonstruoti būtina. Dėl to gyventojai patirs nepatogumų, tačiau jie neišvengiami.

Iš patirties žinome, kad jei apie būsimus darbus gyventojus informuojame labai anksti, tokie skelbimai nuo daugiabučių durų dingsta.

Didelė dalis gyventojų jų nespėja perskaityti, kiti informaciją pamiršta.

Todėl susiklostė praktika, kad informaciją gyventojams pateikiame likus gerai savaitei iki būsimų darbų.

Nemanau, kad žinodami iš anksto, jog karšto vandens nebus, didelė dalis gyventojų būtų pakeitę savo atostogų planus.

Įmonės darbininkai darbus stengiasi atlikti taip, kad karštą vandenį gyventojai turėtų anksčiau, nei numatyta skelbimuose.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.