Kataro konfliktas: Saudo Arabija atšaukia „Qatar Airways“ licenciją

Saudo Arabijos aviacijos institucija oficialiai atšaukė „Qatar Airways“ licenciją, leidžiančią oro linijų lėktuvams leistis ir skraidyti šalyje, informuoja BBC. 

Oro linijos „Qatar Airways“ yra kontroliuojamos Kataro vyriausybės. Oro linijų grupėje dirba per 40 000 žmonių viso pasaulio mastu. <br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Oro linijos „Qatar Airways“ yra kontroliuojamos Kataro vyriausybės. Oro linijų grupėje dirba per 40 000 žmonių viso pasaulio mastu. <br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 3:10 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 3:18 PM

Saudo Arabijos civilinės aviacijos administracija taip pat pranešė, kad licencijos, suteiktos „Qatar Airways“ darbuotojams, bus atšauktos. 

Saudo Arabija pirmadienį jau pristabdė skrydžius į ir iš Kataro, kilus diplomatiniam konfliktui tarp karalystės ir Kataro. 

Oro linijos „Qatar Airways“ yra kontroliuojamos Kataro vyriausybės. Oro linijų grupėje dirba per 40 000 žmonių viso pasaulio mastu. 

„Qatar Airways“ vykdomasis direktorius Akbaras Al Bakeris taip pat eina bendrovės „Heathrow Airport Holdings“, valdančios didžiausią Londono oro uostą, nevykdomojo direktoriaus pareigas. 

Dėl kaltinimų terorizmo rėmimu Saudo Arabija ir kelios sąjungininkės pirmadienį nutraukė diplomatinius santykius su Kataru, taip sukeldamos tarptautinį susirūpinimą. Santykius su Doha taip pat nutraukė Bahreinas, Jungtiniai Arabų Emyratai, Egiptas, Jemenas bei Maldyvai. 

Pirmadienį skrydžius iš ir į Dohą sustabdė nemažai skrydžių bendrovių. Pirmos apie tai paskelbė Jungtinių Arabų Emyratų avialinijos „Etihad Airways“ ir „Emirates“, jų pavyzdžiu vėliau pasekė „EgyptAir“, „FlyDubai“ bei Bahreino „Gulf Air“. 

Bahreinas, Saudo Arabija ir JAE suteikė Kataro piliečiams dvi savaites palikti jų šalį ir uždraudė savo šalies piliečiams keliauti į Katarą. 

Kataro oro transporto bendrovė „Qatar Airways“ yra viena iš pagrindinių tolimųjų skrydžių operatorių regione. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.