Į teismą – su 630 tūkst. eurų ieškiniu Neries upei padarytai žalai atlyginti

Aplinkos ministerijos Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą su ieškiniu, kad buitinių nuotekų linijos avarijos, įvykusios dėl statybos darbų sostinės Upės gatvėje praėjusį gruodį, kaltininkai atlygintų gamtai padarytą 629,9 tūkst. eurų žalą.

 Avarija, dėl kurios Neries upė buvo užteršta išleistomis buitinėmis nuotekomis, įvyko statybos aikštelėje Upės g. 21. <br> T.Bauro nuotr. 
 Avarija, dėl kurios Neries upė buvo užteršta išleistomis buitinėmis nuotekomis, įvyko statybos aikštelėje Upės g. 21. <br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 12:58 PM

Šią sumą prašoma išieškoti iš uždarųjų akcinių bendrovių „Vilniaus rentinys“, „Archinova“, „Ribinis būvis“ ir „Statybos projektų ekspertizės centras“.

Avarija, dėl kurios Neries upė buvo užteršta išleistomis buitinėmis nuotekomis, įvyko statybos aikštelėje Upės g. 21, kur buvo statomas administracinis pastatas su požemine ir antžemine automobilių saugyklomis.

Specialioji komisija, kurią avarijai tirti sudarė Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija prie Aplinkos ministerijos, nustatė, kad nuotekų sistema buvo pažeista sugriuvus statomai atraminei sienelei.

Griūtis įvyko dėl neteisingai priimtų konstrukcinių sprendinių, o statybos vykdytos nesilaikant statinio projekte numatytų technologinių sprendimų. Konstatuota, kad techninį ir darbo projektą rengusi bendrovė „Archinova“ ir pastato techninio projekto konstrukcinę dalį subrangovo teisėmis ruošusi bendrovė „Ribinis būvis“ neįvertino slėginės nuotekų linijos papildomų apkrovų.

Laikinosios sienos įrengimo metu bendrovė „Vilniaus rentinys“ dar nebuvo gavusi leidimo statybai, o dalinę ekspertizę atlikusios bendrovė „Statybos projektų ekspertizės centras“ pažeidė statybos techninio reglamento, skirto statinio projekto ir statinio ekspertizei, reikalavimus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.