Sukučių manija pasiekė apogėjų: per dieną parduodamas įspūdingas žaislų skaičius

„Ant prekystalio viskas, kas liko“, – prieš mane stovinčiam jaunam pirkėjui sako elektronine įranga prekiaujančios parduotuvės Alytuje pardavėjas. O ant prekystalio – vos keli šių dienų „svajonių“ žaislai sukučiai „Fidget Spinner“. Alytaus parduotuvėse jų parduodama po kelis šimtus per dieną.

Sukučių galima rasti ne tik žaislų parduotuvėse, bet ir saldumynų ar elektroninės technikos prekybos vietose – visur, kur gali užklysti vaikai su tėveliais. <br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Sukučių galima rasti ne tik žaislų parduotuvėse, bet ir saldumynų ar elektroninės technikos prekybos vietose – visur, kur gali užklysti vaikai su tėveliais. <br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Rokas Markauskas, „alytusplius.lt“

2017-06-08 11:23

Sukučių galima rasti ne tik žaislų parduotuvėse, bet ir saldumynų ar elektroninės technikos prekybos vietose – visur, kur gali užklysti vaikai su tėveliais. 

Man stovint eilėje, kol pirkėjas rinkosi sukutį, pardavėjas pasiūlė ateiti rytoj ryte, nes turėtų atvežti naują partiją: „Bus įvairesnių bei skirtingų spalvų“.   Paklaustas, kiek šiandien jų pardavė, atsakė, kad įdėmiai neskaičiavo, bet – 200 tai tikrai.  

Populiariausias šių dienų žaislas neduoda ramybės ne tik verslininkams, bet ir tėvams. Jei Alytuje už vieną tokį žaislą mažiausiai tenka pakloti 5 eurus, tai internetinėse parduotuvėse galima rasti už 3.  

„Tačiau užsisakant iš interneto reikia laukti, o vaikas nori ­ čia ir dabar”, – taip, jaunas tėtis, kuris ką tik nusipirko madingą žaislą, atsakė į patarimą pirkti internetu.  

„Čia ir dabar“ kainuoja daugiau – kai kur pigiausias atsieina 7 eurus, o metalinis su puošniais raižiniais net 18.  

Sukučius besirenkantys pirkėjai dalijasi ir savo nuomonėmis apie šį žaislą. Viena alytiškė pasakojo, kad jos dukra žaisdama „įsuka iškarto penkis spinerius“.

O štai pardavėja juokėsi, jog „kai pati bandė žaisti niekaip nesigavo, bet kolegei, kuri laisvalaikiu groja klavišiniais – labai gerai sekasi įsukti“.  

Patys prekybininkai teigia, kad šis žaislas gali padėti sutelkti dėmesį, sumažinti stresą, atsipalaiduoti ir net atitraukti vaikus nuo kitos manijos – išmaniųjų telefonų.  

Viešojoje erdvėje pasirodė ekspertų perspėjimai, kad esant tokiai „beprotiškai“ paklausai, kai verslininkai nespėja atsivežti žaislų – rinką gali užplūsti nekokybiški žaislai, o ko kas bežiūrint į sukučius dažno vaiko rankose ir akyse degantį norą žūt būt jį turėti, belieka įvertinti paprasto žaislo rinkodarą. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.