Tarpiniai „Europos burių“ balsavimo rezultatai: pirmauja VMI ir Kupiškio miesto projektai

 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2017, 11:50 AM


Birželio 29 d. vyksiančiuose apdovanojimuose bus išdalinti penkios statulėlės: nominacijose „Už investicijas į žmogų“, „Už proveržį į užsienio rinkas“, „Už inovatyviausius sprendimus“ ir „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“. Visose keturiose nugalėtoją lems visuomenės balsai. Penktoji „Europos burių“ statulėlė keliaus bendrai daugiausiai balsų sulaukusiam projektui. 


Šiuo metu publikos simpatijų prizą laimėtų Valstybinė mokesčių inspekcija – jos „Už inovatyviausius sprendimus“ nominuota „E. sąskaitų faktūrų sistema (i.SAF)“ turi 737 balsus ir lenkia visus likusius konkurentus. Internetinė sistema leidžia pateikti ir gauti PVM sąskaitų faktūrų duomenis, o jos populiarumą įrodo faktas, jog šiandien joje registruota daugiau kaip 90 mln. sąskaitų faktūrų. 


„Nuo pat pradžių mokesčių mokėtojams sakėme, kad pradėdami kurti Išmaniąją mokesčių administravimo sistemą sieksime ne tik gerinti mokesčių administravimą, bet ir panaudodami gaunamus duomenis pasiūlysime naujas paslaugas. Gal ne visi žino, kad Lietuva yra pirmoji šalis, kurios mokesčių administratorius pradėjo formuoti mokesčių mokėtojams preliminarias PVM deklaracijas.

 

Šiuo metu daugiau nei 80 tūkst. mokesčių mokėtojų naudojasi trimis elektroninėmis i.SAF paslaugomis, o didelis vartotojų skaičius turbūt daro įtaką ir balsuojančių skaičiui“, – teigia i.MAS programos VMI vadovė Eglė Ramanauskienė. 


Nominacijoje „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“ tvirtai pirmauja Kupiškio rajono savivaldybė. 648 balsus gavusi „Gamybinės teritorijose, esančios Krantinės g. Kupiškio mieste, konversija“ daugiau kaip trigubai lenkia Vilniaus miesto savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos projektus. Prie iniciatyvos dirbusi Kristina Daugytė-Graužlienė teigia, jog tokie teigiami rezultatai – vietinių pripažinimo išraiška. 


„Dar iki apdovanojimų jautėsi pačių vietinių aktyvumas. Kupiškis labai laukia naujų darbo vietų ir žmonės tikrai jaučia, kad projektas pritraukia investicijas, o tuo pačiu kuria daugiau ir geresnių galimybių vietiniams“, - teigia K. Daugytė-Graužlienė. 


Kategorijoje „Už proveržį į užsienio rinkas“ tvirtai pirmauja atšvaitus, marškinėlius bei kitas kasdienio gyvenimo detales inovatyviais būdais perkurianti bendrovė „March Design Studio“, turinti 259 balsus. ES investicijų dėka įmonė per penkerius metus sugebėjo pradėti eksportą į kitas valstybes ir taip išplėsti jį, jog dabar dirba jau su 50 šalių ir su tokiais pasaulinio garso tinklais kaip „Starbucks“. 


Didžiausia konkurencija vyksta dėl socialinėms iniciatyvoms skirto „Už investicijas į žmogų“ prizo – jame pirmaujantis projektas keičiasi keliolika kartų per dieną, mat atstumas tarp favoritų toks nedidelis.

 

Šiuo metu Valstybinio studijų fondo „Studijų prieinamumo didinimo“ projektas ir „Lietuvos geležinkelių“ „Ruožo Kena – Naujoji Vilnia elektrifikavimas“ turi lygiai tiek pat – 300 balsų, tad nugalėtojas greičiausiai liks neaiškus iki paskutinės balsavimo minutės. 


Mylimiausiems projektams savo balsus atiduoti norintys tai padaryti gali iki birželio 26 d. ES investicijų svetainėje https://esinvesticijos.lt/lt/europos-bures


Oficiali „Europos burių“ apdovanojimų ceremonija vyks birželio 29 d. Raudondvario dvare. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.