Tarptautinio verslo milžino paslaugų centras išsikelia iš Vilniaus

„American International Group, Inc.“ (NYSE:AIG) šiandien pranešė apie sprendimą uždaryti Vilniaus paslaugų centro veiklą.  Paslaugų operacijų perkėlimas į kitas AIG tinklo šalis numatomas iki 2018 metų kovo mėnesio.

 AIG tęs darbą su Vilniaus paslaugų centru užtikrindamas Europos klientams paslaugų vientisumą per šį devynių mėnesių perėjimo laiktotarpį.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
 AIG tęs darbą su Vilniaus paslaugų centru užtikrindamas Europos klientams paslaugų vientisumą per šį devynių mėnesių perėjimo laiktotarpį.<br> Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 4:41 PM, atnaujinta Jun 27, 2017, 5:02 PM

Viena didžiausių pasaulyje draudimo kompanijų „American International Group“ (AIG) Vilniuje 2015 metų pavasarį įsteigė savo paslaugų centrą, kuris tapo AIG tinklo, aptarnaujančio Europos, Vidurinių Rytų ir Afrikos rinkas, dalimi. AIG centras Vilniuje bus atsakingas už draudimo polisų aptarnavimą, draudiminių reikalavimų valdymą ir išmokų priežiūrą. 

Sprendimui perkelti veiklą iš Vilniaus paslaugų centro turėjo įtakos AIG geografinės teritorijos strateginė apžvalga po kelių Rytų Europos filialų pardavimų bei atsiradusi galimybė optimizuoti savo paslaugų teikimą visame „AIG Europe Limited“ tinkle.  

„Veikla, kurią vykdė Vilniaus paslaugų centras, tiesiogiai prisidėjo prie AIG sėkmės visoje Europoje.  Mūsų patirtis investavus Lietuvoje, į Vilniaus darbo rinką, buvo labai teigiama”, – sako Chrisas Newby, AIG Europe Limited vyriausias vykdantysis vadovas.

AIG tęs darbą su Vilniaus paslaugų centru užtikrindamas Europos klientams paslaugų vientisumą per šį devynių mėnesių perėjimo laiktotarpį.

“American International Group“ (AIG) yra pasaulinė turto, gyvybės draudimo, pensijų finansinių produktų  bei kitas finansines paslaugas teikianti organizacija, veikianti daugiau kaip 80 šalių.

Darbuotojams ieško naujo darbo

Mantas Katinas, užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius:

„Didžiausia pasaulyje draudimo bendrovė AIG (American International Group) traukiasi iš Lietuvos ir uždaro paslaugų centrą Vilniuje. Bendrovės atstovų teigimu, šis sprendimas susijęs su globalia bendrovės restruktūrizacija ir dalies verslų pardavimu Europoje.

 AIG sprendimas trauktis iš Lietuvos susijęs su nauja ilgalaike bendrovės veiklos strategija ir globalia restruktūrizacija siekiant veiklos efektyvumo. Sprendimas nesusiję su Lietuva kaip investicijų lokacija, investiciniu klimatu ar kitomis rizikomis, o šalies specialistų kompetencijas ir nuveiktą darbą įvertiname puikiai.

„Investuok Lietuvoje“ žiniomis, rūpindamasi darbuotojais AIG bendrauja su kitais sostinės paslaugų centrais dėl kvalifikuotų, sektoriuje patirties turinčių specialistų perkėlimo į naujai kuriamas darbo vietas augančiuose paslaugų centruose Vilniuje. Esą AIG suteiktos kompetencijos ir patirtis pritaikytinos ir kitose tokio tipo organizacijose.

Dėl globalios restruktūrizacijos panašūs procesai jau vyksta ir kituose bendrovės padaliniuose visame pasaulyje. Paslaugų centras Vilniuje turėtų baigti darbą 2018 m. kovo mėnesį.

Nepaisant šio paslaugų centro pasitraukimo, Vilniaus paslaugų centrų klasteris sparčiai auga. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį paslaugų centrai Vilniuje priėmė sprendimus sukurti daugiau nei 1 tūkst. darbo vietų."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.