Imigrantai žada bėgti iš Jungtinės Karalystės, bet ne į gimtinę

Pusė imigrantų specialistų nori išvykti iš Jungtinės Karalystės. Bet tik kas ketvirtas žada grįžti į tėvynę.

 „Brexit“ nekelia visuotinio entuziazmo tarp imigrantų, kilusių iš Europos Sąjungos ir dirbančių Jungtinėje Karalystėje. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 „Brexit“ nekelia visuotinio entuziazmo tarp imigrantų, kilusių iš Europos Sąjungos ir dirbančių Jungtinėje Karalystėje. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
„Brexit“ nekelia visuotinio entuziazmo tarp imigrantų, kilusių iš Europos Sąjungos ir dirbančių Jungtinėje Karalystėje. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Brexit“ nekelia visuotinio entuziazmo tarp imigrantų, kilusių iš Europos Sąjungos ir dirbančių Jungtinėje Karalystėje. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-06-28 17:25, atnaujinta 2017-06-28 18:55

Jungtinės Karalystės bendrovė „Deloitte“ atliko čia dirbančių imigrantų apklausą. Paaiškėjo, kad 47 proc. aukštos kvalifikacijos darbuotojų iš Europos Sąjungos šalių planuoja išvykti iš Didžiosios Britanijos. Tačiau dauguma jų neketina grįžti į savo tėvynę, rašo portale „gazeta.pl“ Marcinas Kaczmarczykas. 
 
Brexit“ nekelia visuotinio entuziazmo tarp imigrantų, kilusių iš Europos Sąjungos ir dirbančių Jungtinėje Karalystėje. Ypač tų, kurie yra kvalifikuoti specialistai. Tai rodo „Deloitte“ atliko tyrimo, apklausiant Jungtinėje Karalystėje dirbančius žmones iš užsienio, rezultatai.


Paaiškėjo, be kita ko, kad išvykt iš Jungtinės Karalystės per penkerius metus planuoja 47 proc. aukštos kvalifikacijos specialistų imigrantų, atvykusių iš ES, ir 27 proc. žemesnės kvalifikacijos specialistų. Iš to skaičiaus 15 proc. specialistų iš užsienio nori palikti Jungtinę Karalystę per artimiausius 12 mėnesių.

 


Įdomu tai, kad imigrantų, atvykusių ne iš Europos Sąjungos šalių, planai yra ne tokie radikalūs. Iš jų tarpo palikti Jungtinę Karalystę per ateinančius penkerius metus planuoja 38 proc. aukštos klasės specialistų ir 27 proc. žemesnės kvalifikacijos darbuotojų.


Tad tyrimo rezultatai sako, kad į Lenkiją gali sugrįžti iš didžiosios naujosios emigracijos bangos į Jungtinę Karalystę daugiausia kokie 200–300 tūkst. tėvynainių, ir tai ne iš karto, o palaipsniui per artimiausius penkerius metus. Viena vertus, tai gana nemažas skaičius, tačiau, kita vertus, per mažas, kad pakeistų dabartines tendencijas Lenkijos darbo rinkoje – o juk vis labiau jaučiamas aukštos kvalifikacijos darbuotojų trūkumas, baigia savo straipsnį M. Kaczmarczykas portale „gazeta.pl“.


Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.