Palūšės turizmo centras pagaliau turi šeimininką – netrukus lauks lankytojų

 

 Aukštaitijos nacionaliniame parke esančiame Palūšės turizmo centre išsaugotos visos sąlygos turizmo verslui.
 Aukštaitijos nacionaliniame parke esančiame Palūšės turizmo centre išsaugotos visos sąlygos turizmo verslui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2017, 4:19 PM

Aukštaitijos nacionalinio parko lankytojams gerai pažįstamas Ignalinos rajone esantis Palūšės turizmo centras. Tačiau pastaruoju metu ilgokai buvo ieškoma koncesininko, kuris nuomotųsi minėtą centrą ir aktyviai vykdytų turizmo paslaugas. 

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos paskelbtą konkursą laimėjo bendrovė „Picukė”. Vakar pasirašyta koncesijos sutartis dėl viešojo ir privataus sektorių partnerystės projekto „Turizmo komplekso Palūšėje plėtra“ įgyvendinimo.

 Įvertinus dviejų konkurso dalyvių galutinius pasiūlymus, „Picukė“pasiūlymas įvertintas kaip ekonomiškai naudingiausias. Koncesininkas savo rizika ir lėšomis įsipareigojo atlikti paslaugų teikimui reikalingas investicijas į perduodamą turtą.

Koncesijos konkurso laimėtojui numatoma suteikti teisę Palūšės turizmo komplekse organizuoti renginius, teikti apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas, nuomoti patalpas, konferencijų sales, pirtį, turizmo inventorių ir kt. 

Šioms veikloms vykdyti koncesininkui iki 20 metų perduodamas valdyti centrinis turizmo centro pastatas ir šeši nameliai su priklausiniais.

 

Koncesininkas įkūrė projekto bendrovę UAB „Palūšės turas“, kuri valdys Palūšės turizmo centrą. Pasak naujųjų šeimininkų, pirmieji lankytojai ir poilsiautojai bus priimami jau šią vasarą. 

Aukštaitijos nacionaliniame parke esančiame Palūšės turizmo centre išsaugotos visos prielaidos sėkmingam turizmo verslui: sveika gamtinė aplinka, geras susisiekimas, šalia – ežerai ir miškai, kitos Aukštaitijos nacionalinio parko gamtos ir kultūros vertybės.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.