Prekeiviai pikti ir nekalbūs
Prieš savaitgalį Panevėžio ūkininkų turgaus „Tau, žemdirby“ prekystaliai nuo daržovių gausos lūžta, bet pirkėjų matyti tik vienas kitas. „Čia viskas lietuviška, tik trešnės vengriškos“, – paklaustos apie prekių kilmę beveik choru piktai išrėkia kelios pardavėjos. Ant jų stalų – bulvės, morkos, žiediniai ir gūžiniai kopūstai, braškės, svogūnai, agurkai, pomidorai. Pasak prekeivių, viskas išauginta mūsų šalies ūkiuose. Pardavėjas erzina turguje besisukiojantys korespondentai.
„Ko čia kainas užsirašinėjat? Gal iš prekybos centro ar mokesčių inspekcijos?“ – širsta jos. Pirmieji grybai, ne itin išvaizdžios voveraitės, kainuoja 4 eurus už litrą. Jų matyti tik dviejose vietose, bet ir tų nėra kam pirkti. Pasiilgo pirkėjų griūčių Šviežių morkų ryšelis kainuoja eurą, kopūstas – 60 centų, svogūnų laiškų ryšelis 30 centų. Už plastikinį indelį žirnių su ankštimis prašoma 2 eurų. Šviežių bulvių kaina, priklausomai nuo dydžio, svyruoja tarp 50 ir 90 centų. Pigiausi tradiciniai pomidorai – 1,1 euro, o už avietinius prašoma 1,5 euro.
Prekystaliai lūžta nuo prekių gausos, o pirkti nėra kam
Panevėžio žemdirbių turguje prekių sočiai, bet šurmulys priblėsęs. Prekystalių tarpueiliais pirmyn atgal kursuoja pensininkai, einantys čia lyg į bažnyčią – ne pirkti, bet pasižmonėti ir praskaidrinti vienatvės.
Daugiau nuotraukų (8)