„Europos burių“ apdovanojimai: kodėl komisija pasirinko „Deeper“ žūklės sonarus?

 

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 6:11 PM


Atrankos komisijos narys, žurnalistas ir „Žinių radijo“ laidų vedėjas Aurimas Perednis pasakoja, jog renkant geriausią buvo atsižvelgta į projekto naudą tikslinei auditorijai ir visai šaliai, jo aktualumą, inovatyvumą bei išliekamąją vertę. 


„Man prie širdies visada yra projektai, kurie skatina tęstinumą, kurie ne tik kažką padaro, bet ir leidžia tam kažkam toliau vystytis, augti. Skaitydamas apie projektus visada kėliau klausimus „kas iš to“, „kas toliau“, „kiek gerovės tai sukurs ateityje“. Stengiausi užsidėti tokius akinius ir atsiriboti nuo asmeninių simpatijų bei vertinti ilgalaikę kiekvienos iniciatyvos vertę“, – aiškina komisijos narys. 


Komisiją be A. Perednio šiemet sudarė Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) generalinio direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Jankauskas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) vykdomoji direktorė Giedrė Švedienė ir ISM vadybos ir ekonomikos universiteto vyr. lektorius Žygimantas Mauricas. Kaip keturi skirtingų specialybių ir sričių ekspertai rado vieną nugalėtoją? A. Perednis pasakoja, jog jį lėmė ne bendri narių susitarimai, o individualių kiekvieno jų įvertinimų rezultatai. 


„Vertinti – labai sunkus darbas, nes iš apibūdinimo nepamatai tikrojo projekto, žmonių, kuriems jis padėjo. Aš ir vakare atsigulęs dar galvodavau, ar dieną tikrai teisingai pasirinkau. Tačiau „Deeper“ dominavimas aiškiai suprantamas dėl to, jog jie labai globalizavosi. Tai bendrovė, konkurencinga ne tik savo kieme, bet ir visame pasaulyje. Kaip žurnalistas esu su jais daręs kelias laidas ir jų verslo modelis man atrodo kaip šiuolaikinio globalizuoto verslo etalonas“, – komisijos pasirinkimą aiškina „Žinių radijo“ laidų vedėjas. 


2013-aisiais įsikūrusi bendrovė „Deeper“ veiklą pradėjo nuo savo pačių sukurto inovatyvaus išmaniojo žūklės sonaro. Nuo to laiko ES investicijų dėka įmonė pradėjo eksportą į daugybę šalių visame pasaulyje, o šiuo metu eksportuoja net 97 proc. visos produkcijos. Per ketverius gyvavimo metus bendrovė laimėjo ne vieną tarptautinį įvertinimą ir savo produkciją demonstravo svarbiausiose inovacijų parodose pasaulyje. „Europos burėse“ jie irgi buvo išskirtiniai – „Deeper“ laimėjo ne vien komisijos apdovanojimą, bet ir gavo daugiausiai balsų „Už proveržį į užsienio rinkas“ kategorijoje. 


„Kaip visuomet džiaugiamės apdovanojimu Lietuvoje ir esame dėkingi visiems, kurie už mus balsavo ir palaikė. ES parama mums suteikė galimybę didinti mūsų išmanių produktų žinomumą visame pasaulyje ir užkariauti naujas rinkas – šiuo metu mūsų produktai yra parduodami daugiau nei 50 šalių. Taigi tikiuosi, kad ir daugiau inovatyvių verslų Lietuvoje pasinaudos šia paramos galimybe ir turėsime daugiau sėkmės istorijų, garsinančių Lietuvos vardą pasaulyje“, – teigia „Deeper“ pardavimų direktorius Aivaras Bakanas.


Be du apdovanojimus atsiėmusio UAB „Deeper“ birželio 29-ąją tarp laureatų buvo Valstybinis studijų fondas, laimėjęs socialiniams projektams skirtoje „Už investicijas į žmogų“ nominacijoje, Kupiškio rajono savivaldybė, atsiėmusi prizą „Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą“ bei Valstybinė mokesčių inspekcija, už e. sąskaitų faktūrų sistemą laimėjusi geriausio inovatyvaus sprendimo titulą. 


Išsamiau su „Europos burių“ apdovanojimams atrinktais ir juos laimėjusiais projektais visi norintys gali ES investicijų svetainėje: https://esinvesticijos.lt/lt/europos-bures

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.