Investuotojai sujudo: rubliui prognozuojamas aukso amžius

Manote, kad sankcijos bei krentančios naftos kainos toliau smukdys Rusijos rublį? Valiutų ekspertas mano priešingai ir prognozuoja, kad tuojau šiai valiutai prasidės aukso amžius, rašo „Bloomberg“. 

  Rublio kursas atsigauna<br> "Reuters" nuotr.
  Rublio kursas atsigauna<br> "Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2017, 1:20 PM, atnaujinta Jul 9, 2017, 3:43 PM

Didžiausių pasaulyje palūkanų normų vilionės turėtų sutramdyti priežastis, dėl kurių rublis šį ketvirtį atsidūrė blogiausioje padėtyje nuo 2015 metų, sako „Credit Agricole“ besivystančių rinkų departamento vadovas Sebastienas Barbe'as. 

Įvairūs ekspertai, atidžiai sekantys rublio kurso pokyčius, įsitikinę, kad metų pabaigoje rublio kursas atsigaus iki 57 už vieną dolerį. 

„Daugelis tikėjosi, kad JAV pritaikys sankcijai Rusijai ir į tai jau atsižvelgė, tad naujo smūgio rinkai nebus. Nemažai investuotojų žvalgosi į besivystančias rinkas, o palūkanos Rusijoje, net po centrinio banko apribojimų, išlieka labai aukštos“, - sakė jis. 

Tiesa, kol kas viskas dar priklauso nuo naftos kainų – jei jos stipriai nekris, Rusijos valiuta ir prekyba išsikapstys. 

Prie to prisidės ir investuotojai, kurie turėtų vis noriau investuoti į rublį dėl aukštų palūkanų. Nes jeigu jos bus dar kartą apkarpytos, laimikis vis tiek bus didelis. 

Ir nors šiuo metu situacija atrodo puiki, ilgoje perspektyvoje Rusijai dar reiks pasitempti, kad pasiektų lygį, turėtą 2014 m. 

„Dabar matomas Rusijos sugrįžimas, šalis pasitraukia iš recesijos. Bet kai normalizavimo procesas bus baigtas, iškils klausimas – ar gali Rusija grįžti prie stipraus augimo, kurį matėme prieš 10 metų?“, - klausė S.Barbe'as. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.