Liudininkai: Rusija šią savaitę į Krymą galimai perdavė dar daugiau turbinų

Dar du dujų turbinų varikliai šią savaitę galimai buvo perduoti į Krymą prieš vokiečių kompanijos „Siemens“ valią, praneša įvykį Feodosijos uostamiestyje užfiksavę naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistai. 

 Dar du dujų turbinų varikliai šią savaitę galimai buvo perduoti į Krymą prieš vokiečių kompanijos „Siemens“ valią.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
 Dar du dujų turbinų varikliai šią savaitę galimai buvo perduoti į Krymą prieš vokiečių kompanijos „Siemens“ valią.<br>Reuters/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2017, 1:09 PM

„Reuters“ pažymi neturintys jokio oficialaus patvirtinimo, kad šią savaitę Krymą pasiekusiame krovinyje buvo „Siemens“ turbinos. Tačiau teigiama, kad krovinį sudarė keturi kelių metrų ilgio cilindro formos objektai, uždengti mėlynos spalvos medžiaga. 

Objektų dimensijos bei forma sutampa su viešai prieinamomis „Siemens“ gaminamų dujų turbinų variklių nuotraukomis. Variklį sudaro pati turbina bei generatorius. 

Lėtai judėjusį konvojų palydėjo policijos automobiliai bei pareigūnai, o vietos teisėsauga neleido „Reuters“ žurnalistams sekti krovinio. 

Anksčiau Vokietijos bendrovė patvirtino, kad mažiausiai dvi iš keturių Rusijai tiektų turbinų prieš kompanijos valią pasiekė Krymą. „Siemens“ teigimu, turbinos buvo skirtos sankcijų nepaveiktam Tamano regionui. 

Pati kompanija anksčiau tvirtino neteiksianti siuntų, diegimo, priežiūros paslaugų ar garantijos, jei turbinos atsidurs Kryme. 

Europos Sąjungos (ES) sankcijos neleidžia Sąjungos kompanijoms tiekti jokių energetikos technologijų Krymui ar imtis bet kokių veiksmų, skirtų apeiti šias taisykles.  

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.