Tuo, kad turguje daugiau pardavėjų nei pirkėjų skundėsi ne vienas prekeivis ir sutartinai kratė galvas paprašius papozuoti su su parduodama produkcija nuotraukai.
„Nepamenu tokių metų, dirbame lyg rudenį, kai visi jau vyksta iš kurorto. Žmonių nėra šiandien, bet jų nebuvo nei vakar nei užvakar, kiek įprastai sulaukiame liepos viduryje“, – pasakojo moteris.
Lietuviškas uogas ir vaisius prekeivė veža ne iš savo daržo, o iš Šakių rajone esančių ūkių ir teigė, kad lietuviškų braškių sezonas jau eina į pabaigą, kai jų neliks, teks sukti galvą, kuo vilioti pirkėjus.
Braškių sezonas – į pabaigą
„Braškes perka gerai, bet dabar jau prekiaujame vėlyvųjų veislių produkcija. Žmonės grįždami nuo jūros ar išsiruošę į paplūdimį mėgsta save palepinti“, – kalbėjo moteris.
Tiesa, ant prekystalio išdėliotų lietuviškų braškių kilogramas kainavo 2,85 euro. Tai mažiausia turguje matyta kaina, mat už kitur už lietuvių braškių kilogramą pirkėjams teko mokėti nuo 3,30 iki 4 eurų.
Šalia sodo uogomis ir grybais prekiavusi moteris teigė, kad braškėmis pirkėjų neviliojanti, o siūlanti savo sodo gerybes. Ant moters prekystalio puikavosi ne tik juodieji ir raudonieji serbentai, agrastai, kurių pusės litro indelis kainavo 1,5 euro, o puslitris mėlynių – 3 eurus.
Pačioje matomiausioje prekystalio vietoje puikavosi voveraitės. Paklausus, ar jos rinktos pajūrio miškuose, iki tol santūriai bendravusi moteris, nuoširdžia šyptelėjo: „Jūs nejuokaukite... Nėra čia grybų, šias voveraites rinkau pati, bet Latvijos pasienyje“, – atviravo pašnekovė ir apgailestavo, kad kurorte mažai poilsiautojų, tad prekyba nesiseka.
Ruošiasi artėjančiam savaitgaliui
Optimistiškesnėmis nuotaikomis klientus pasitinka turguje įsikūrusios parduotuvėlės „Morka+” šeimininkė Eglė. Moteris teigė, kad artėjantį savaitgalį laukiama daugiau poilsiautojų, tai ir vietinių, ir turistų, pamėgtoje parduotuvėlėje prireiks daugiau darbo rankų.
Į visus metus dirbančią „Morką+” noriai užsuka šviežių vaisių ir daržovių kokteilius mėgstantys poilsiautojai bei sveiką mitybą propaguojantys pirkėjai, mat dairantis pro šviežių vaisių vitrinas sunku nepastebėti įvairiausių arbatų, pienių kavos, energijos suteikiančių natūralių papildų ir kitų sveiko maisto produktų. Kokteilių meniu – kelios dešimtys sulčių ir jų kokteilių variantų, o jų kainos siekia 2-3 eurus.
„Labiausiai džiugina, kai pas mus apsilankę klientai, vėliau grįžta su savo vaikais, rekomenduoja bičiuliams“, – šypsojosi Eglė ruošdama du burokų, salierų, morkų, obuolių ir petražolių kokteilius.