Arklienos skandalas Europoje – sulaikyti 66 asmenys

. Ispanijos teisėsaugos institucijos ir Europolas išardė organizuotų nusikaltėlių grupuotę, kuri į Europos rinkas tariamai tiekė žmonėms vartoti netinkamą arklieną, kuri dažniausiai buvo pateikiama kaip jautiena.

Operacija buvo surengta bendradarbiaujant su Belgijos, Italijos, Portugalijos, Rumunijos, Prancūzijos ir Šveicarijos valdžia.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Operacija buvo surengta bendradarbiaujant su Belgijos, Italijos, Portugalijos, Rumunijos, Prancūzijos ir Šveicarijos valdžia.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-17 15:30, atnaujinta 2017-07-17 15:41

Iš viso policininkai sulaikė 66 asmenis, įskaitant 65 Ispanijoje. Įtariamas grupuotės vadeiva – Olandijos pilietis – buvo sulaikytas Belgijoje.

Operacija buvo surengta bendradarbiaujant su Belgijos, Italijos, Portugalijos, Rumunijos, Prancūzijos ir Šveicarijos valdžia, nurodoma Europolo pranešime.

Visiems sulaikytiesiems pareikšti kaltinimai tokiais nusikaltimais kaip neleistinas elgesys su gyvūnais, dokumentų klastojimas, visuomenės sveikatos nuostatų pažeidimai, pinigų plovimas ir priklausymas nusikalstamai organizacijai.

Skandalas kilo dar 2013 metais Airijoje, kai ištyrus produktus, kurie buvo paženklinti kaip jautiena, paaiškėjo, kad jų sudėtyje yra iki 100 proc. arklienos.

Atlikdami tyrimą, policininkai nustatė Ispanijoje ir Portugalijoje veikiančias įmones, kuriose buvo skerdžiami seni arkliai, o maistui netinkama arkliena su suklastotais dokumentais buvo pristatoma vienam stambiam mėsos eksportuotojui Belgijoje.

Pasak Ispanijos policijos, ši mėsa buvo parduodama visoje Europoje ir grupuotė iš to galėjo užsidirbti po daugiau kaip 20 mln. eurų per metus.

Atlikdama tyrimą, Ispanijos policija konfiskavo penkis prabangius automobilius ir blokavo kelias banko sąskaitas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.