Ko Donaldas Trumpas kuitėsi po konteinerį, arba ką reklamuoja milijardieriai

Mėgiamą „Cola-cola“ gėrimą reklamuojantis Warrenas Buffettas, į teniso turnyrą kviečiantis Billas Gatesas, Markas Zuckerbergas ant šveicariško banko banknoto. 

 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
 Milijardieriai reklamose - ne naujiena <br> "Forbes" nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 23, 2017, 10:34 PM

Kapitalą ir savo vardo vertę auginantys žymūs verslininkai ir patys su laiku tampa prekės ženklu. Logiška, jog tuomet juos galima išvysti reklamoje. Niekas nesistebi, jei milijonieriai filmuojasi savo produktų reklamose. Tačiau būna, jog tokie garsūs veidai ima siūlyti kitų verslininkų prekės ženklus ar nusifilmuoja socialinėse reklamose. 

Pavyzdžiui, JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra reklamavęs “Pizza Hut”, “McDonald's” ir mokėjimo korteles “Visa”, o B.Gateso, M.Zuckerbergo ir Carloso Slimo portretus “Forbes Brazil” yra pasitelkę socialinei reklamai. 

W.Buffettas ir “Coca-Cola”

“Coca-Cola” su W.Buffetto, pasauliniame “Forbes” reitinge užimančio antrąją vietą ir turinčio turto už 75,6 mlrd. JAV dolerių, atvaizdu šių metų kovą pasirodė kinų rinkoje. Besišypsantis “Berkshire Hathaway” savininko veidas žiūri į norinčius įsigyti buteliuką ar skardinę “Cherry Coke”.

Milijardierius tikina, kad už reklamą negavo nė skatiko. 

W.Buffettas – stambiausias “Coca-cola” akcininkas. Jis į kompanijos akcijas praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio pabaigoje yra įdėjęs 400 mln. JAV dolerių, o iš šių investicijų uždirbo 15 mlrd. JAV dolerių. 

Beje, verslininkas yra vienas žymiausių “Coca-cola” gėrimo mėjėgų: kone per kiekvieną viešą pasirodymą jis išgeria mažiausiai vieną vyšninio skonio gėrimo skardinę. Jei tikėtume milijardieriaus žodžiais, jis kasdien išgeria tris skardines įprastosios “Coca-cola”, o vakare – dar dvi vyšninės. 

“Statistika rodo, kad mažiausias mirtingumas – tarp šešiamečių. Tad nutariau ir pats maitintis kaip šešiametis”, - yra sakęs W.Buffettas. 

Vyšninė “Coca-cola” vartotojams JAV pasiūlyta dar 1985 metais, tačiau į Kinijos rinką ji atėjo tik šių metų kovo 10-ąją. 

B.Gatesas ir teniso mačas

Turtuolis, pasauliniame “Forbes” reitinge užimantis aukščiausiąją poziciją ir turintis turto už 86 mlrd. JAV dolerių, B.Gatesas nusifilmavo labdaringo teniso mačo “Mačas vardan Afrikos 4” reklamoje. Varžybos vyko šių metų balandį Sietle (JAV).

Reklaminiame klipe B.Gatesas vaizdavo aktyvų sirgalių, stebintį šveicaro Roger Federerio žaidimą tuščiame aikštyne. Turnyre “Microsoft” įkūrėjas poroje su R.Federeriu iš tiesų žaidė prieš amerikietį tenisininką Johną Isnerį. 

Šveicarų tenisininkas R.Federeris yra įsteigęs labdaros fondą “Roger Federer Foundation”, kuris finansuoja švietimo projektus vaikams Afrikoje. Per “Mačą vardan Afrikos 4” fondas pasipildė beveik 2 mln. JAV dolerių.

M.Zuckerbergas, Elonas Muskas, Richardas Bransonas ir šveicariškasis “Swissquote”

Kai šveicarų internetinis bankas “Swissquote” sumanė paleisti reklaminę kampaniją, į ją pakvietė  M.Zuckerbergą (globaliame “Forbes” reitinge užima 5-ąją vietą, turtas vertinamas 56 mlrd. JAV dolerių), E.Muską (80-oji vieta globaliame “Forbes” reitinge, turto vertė - 13,9 mlrd. JAV dolerių) ir  R.Bransoną (324-asis globaliame “Forbes reitinge, turto vertė – 5 mlrd. JAV dolerių).

Šių milijardierių veidus piešė ant amerikiečių dolerių, britų svaro ir šveicarų franko banknotų vietoj JAV politiko Benjamino Franklino, britų karalienės Elizabeth II ir skulptoriaus Alberto Giacometti. Šių iliustracijų autorė – gruzinų dailininkė Tatiana Trikoz. 

D.Trumpas ir “Pizza Hut”, “McDonald's” bei “Visa”

Dabartinis JAV prezidentas D.Trumpas, globaliame “Forbes” reitinge užimantis 544 vietą ir turintis turto už 3,5 mlrd. JAV dolerių, yra nusifilmavęs ne viename reklaminiame vaizdo klipe. Suprantama, visa tai įvyko dar iki to meto, kai jis tapo politiku. 

1995 m. D.Trumpas kartu su savo pirmąja žmona Ivana reklamavo picerijų “Pizza Hut” tinklą. Vaizdo klipe milijardierius su sutuoktine valgo picą. Metų pabaigoje “Pizza Hut” pardavimai išaugo iki 300 mln. JAV dolerių.

Po penkerių metų D.Trumpas ir vėl pasirodė “Pizza Hut” reklamoje. 

2002 m. verslininkas nusifilmavo “McDonald's” reklamoje, kur, rankose laikydamas suvožtinį, kalbasi su dažnai „McDonald's“ reklamose matomu violetiniu padaru Grimace 

Beje, jau minėtas W.Buffettas ne tik mielai geria „Coca-cola“, bet yra ir „McDonald's” maisto gerbėjas. Tačiau šio milijardieriaus greitojo maisto restoranų tinklo reklamoje nefilmavo. 

Pasirodęs „Pizza Hut“ vaizdo klipe, po metų D.Trumpas nusifilmavo ir mokėjimo kortelių „Visa“ reklamoje. Čia turtuolis „Visa“ kortelę iš rankų paleidžia stovėdamas ant dangoraižio stogo. O ieškodamas vėjo nuneštos savosios „Visa“ kuičiasi šiukšlių konteineryje. 

B.Gatesas, M.Zuckerbergas, C.Slimas ir socialinė „Forbes Brazil” reklama 

Moteriškosios B.Gateso, M.Zuckerbergo ir C.Slimo (5-asis pasauliniame „Forbes“ sąraše, jo turtas vertinamas 54,5 mlrd. JAV dolerių) versijos pasirodė socialinėje braziliškojo „Forbes“ reklamoje šių metų balandį. Milijardieriai ant žurnalo viršelio pavaizduoti moteriškomis šukuosenomis ir lengvu makiažu.

Taip „Forbes“ norėjo atkreipti dėmesį į moterų diskriminaciją darbo užmokesčio srityje.

Braziliškojo „Forbes“ skaičiavimais, jei B.Gatesas ir M.Zuckerbergas būtų moterys, jų pajamos sumenktų po 21 proc., C.Slimo atveju – 17 procentų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.