Ekoinovacijos – ir kokybiškesnei produkcijai, ir geresniam įvaizdžiui

 Panevėžyje įsikūrusi įmonė užsiima gamyba iš plastiko ir gumos.
 Panevėžyje įsikūrusi įmonė užsiima gamyba iš plastiko ir gumos.
 Įmonės Stigma cechas.
 Įmonės Stigma cechas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-08-02 08:34, atnaujinta 2017-08-02 09:13


Ekoinovacijas įmonė diegia pasinaudojusi Europos Sąjungos (ES) investicine priemone „Eco-inovacijos LT+“. Gamyba iš plastiko ir gumos užsiimanti įmonė, pasinaudojusi ES investicijomis, atnaujins savo įrangą – įsigis naujas stakles. 


- Kokią didžiausią šios priemonės naudą įžvelgiate?


- Ekoinovatyvios technologijos turėtų maždaug trečdaliu sumažinti elektros energijos suvartojimą, o naujos modernios staklės padės sutaupyti nuo 50 iki 300 litrų tepalo. Taip pat efektyvesnis taps gamybos procesas. Nauja įranga, kurią įsigysime pasinaudoję „Eco-inovacijos LT+“ priemone, taip pat leis sumažinti neigiamą poveikį aplinkai ir tausoti gamtinius išteklius. 


- Kaip konkrečiai nauja technika jūsų įmonei padės efektyvinti gamybą? 


- Modernesnė technika leis pagaminti kokybiškesnius gaminius, sumažinti broko tikimybę ir paspartinti gamybos procesą – tai itin aktualu mūsų užsakovams. Kadangi gamybos metu sunaudosime mažiau žaliavų ir elektros, patirsime mažiau išlaidų, tad, gali būti, kad tai teigiamai atsilieps ir produktų kainoms.


- Ar jūsų klientams svarbu, kad gamybos procesai būtų draugiški aplinkai? 


- Mūsų užsakovams draugiškumo aplinkai aspektai tampa vis labiau aktualūs. Įmonėje diegiamos ekoinovacijos pasitarnaus formuojant atsakingos įmonės įvaizdį ir leis tapti patrauklesnei klientams.


- Kuo įranga, kurią įdiegsite įmonėje, yra pažangesnė už šiuo metu naudojamą?


- Naujų staklių varikliai yra modernūs, taupantys elektros energiją – leis ją naudoti tik tada, kai jos reikia. Pavyzdžiui, gaminio aušinimo metu elektros energija yra naudojama minimaliai, kai senesnio tipo varikliai elektros energiją viso gamybos proceso metu naudodavo vienodai intensyviai. Naujų staklių kaitinimo elementai galingesni už anksčiau naudotus, todėl leis greičiau pasiekti reikiamą gaminio išlydimo temperatūrą ir sunaudoti mažiau elektros energijos.


- Staklės, kurias įsigysite, leis perdirbti daugiau antrinių žaliavų. Gal esate numatę, kiek padidės jų panaudojimas?


- Esame paskaičiavę, kad įdiegus ekoinovacijas atsiras galimybė intensyvesniam antrinių žaliavų panaudojimui. Šiuo metu jų panaudojame apie 5–10 %, o pradėjus naudoti naujus įrengimus, antrinių žaliavų  panaudojimas padidės iki 20 %. 


Ragina verslininkus teikti paraiškas


Artimiausiu metu bus skelbiamas kvietimas įmonėms teikti paraiškas projektams pagal priemonę „Eco-inovacijos LT+“ finansuoti. Šia Ūkio ministerijos administruojama ES investicijų priemone gali pasinaudoti smulkusis ir vidutinis verslas.


Priemonei skirta 86,89 mln. eurų ES investicijų. Pagal priemonę „Eco-inovacijos LT+“ finansavimas skiriamas technologinių ekoinovacijų diegimui, t. y., investicijoms į įrenginius ir technologijas, kurios padėtų sumažinti neigiamą ūkinės veiklos poveikį aplinkai: tausotų gamtos išteklius, remtųsi beatliekine gamyba, pakartotiniu atliekų naudojimu ir (ar) perdirbimu, atliekamos šilumos panaudojimu ir pan.


Naujienas apie ES investicijų priemonę „Eco-inovacijos LT+“ sekite ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama/2014-2020-m/eco-inovacijos-lt"="">ukmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/es-parama/2014-2020-m/eco-inovacijos-lt"" target="_blank">Ūkio ministerijos (www.ukmin.lt), Lietuvos verslo paramos agentūros (www.lvpa.lt) bei ES investicijų  (www.esinvesticijos.lt) svetainėse. 


Informacija parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija, jos skelbimas finansuojamas ES lėšomis. 

 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.