Saulės modulių gamintojai laukia investuotojų iš Azijos

Lietuvos atsinaujinančios energetikos ir aukštųjų technologijų bendrovė „BOD Group“ laukia investuotojų iš Azijos, kurie galėtų finansuoti efektyvesnius naujos kartos saulės modulius ir tiektų jų gamybai reikalingą silicį. 

 Pasak V.Janulevičiaus (dešinėje), derybų su potencialiais investuotojais rezultatai gali paaiškėti iki Naujųjų metų. o investicijos gali siekti kelias dešimtis milijonų eurų. <br> T.Bauro nuotr.
 Pasak V.Janulevičiaus (dešinėje), derybų su potencialiais investuotojais rezultatai gali paaiškėti iki Naujųjų metų. o investicijos gali siekti kelias dešimtis milijonų eurų. <br> T.Bauro nuotr.
 Pasak V.Janulevičiaus (dešinėje), derybų su potencialiais investuotojais rezultatai gali paaiškėti iki Naujųjų metų. o investicijos gali siekti kelias dešimtis milijonų eurų. <br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Pasak V.Janulevičiaus (dešinėje), derybų su potencialiais investuotojais rezultatai gali paaiškėti iki Naujųjų metų. o investicijos gali siekti kelias dešimtis milijonų eurų. <br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 2, 2017, 2:42 PM

„BOD Group“ valdybos pirmininkas Vidmantas Janulevičius sako, kad derybų su potencialiais investuotojais rezultatai gali paaiškėti iki Naujųjų metų. o investicijos gali siekti kelias dešimtis milijonų eurų. 

Anot jo, grupė kartu su Vokietijos Konstancos universitetu sukūrė naujos kartos saulės modulį, kuris generuoja 25-50 proc. daugiau energijos. 

„Mums reikia papildomų lėšų mūsų įrangos atnaujinimui. Antra, mums reikia finansinio investuotojo, kuris galėtų užtikrinti žaliavų tiekimą“, - BNS po susitikimo su ūkio ministru Mindaugu Sinkevičiumi trečiadienį teigė V.Janulevičius. 

Anot jo, jis norėjo sužinoti Vyriausybės poziciją dėl galimų Kinijos investicijų. 

„Šiandien Kinijos įmonės užima, ko gero, dominuojančią padėtį visame pasaulyje. Jos domisi ir mūsų įmone. Tiesiog norėjome sužinoti, kokia būtų ministerijos pozicija, jei ieškotume investuotojų, kaip žiūrima į Kiniją“, - kalbėjo V.Janulevičius. 

Jo teigimu, „BOD Group“ siekia pritraukti investuotojų, kurie išlaikytų gamybą Lietuvoje. 

„Esame girdėję daug negatyvių pavyzdžių, kai kinai nuperka tam, kad nebūtų konkurencijos jų gamintojams ir vėliau uždaro gamybą. Tikimės, kad jei pas mus atsiras investuotojai, kad jie nebus tokie, o vystys ir plės gamybą čia vietoje, naudodamiesi Lietuvos eksporto galimybėmis ir eitų į kitas ES šalis. Mūsų interesas yra, kad tas investuotojas turėtų žaliavas - silicį, bet neturėtų savo gamybinių pajėgumų Europoje“, - sakė V.Janulevičius. 

Konkrečių investuotojų jis teigė kol kas negalintis atskleisti, tačiau paminėjo, kad jie būtų iš Kinijos, Taivanio ar Malaizijos. Pasak V.Janulevičiaus, būtų investuojama ne tik į naują gamybos liniją, bet galbūt ir įmonių akcijas. 

M.Sinkevičius sako, kad ministerija palankiai žiūri į investuotojus iš Kinijos ar kitų Azijos šalių. 

„Kiniją ir visą Azijos regioną laikome svarbiu mūsų ekonominiu partneriu ir matome jų suinteresuotumą ne tik Lietuva, bet bendrai visa Europa. (...) Mes negalime būti uždari, kad draustume kinų investicijas ir norą įsigyti ar organizuoti verslą bendrai su partneriais Lietuvoje. Mes žiūrime palankiai į Kinijos investicijas ir tas bendradarbiavimas, įtariu, augs“, - BNS sakė ūkio ministras. 

„BOD Group“ priklauso saulės elementus gaminančios įmonės „Baltic Solar Energy“ ir „Baltic Solar Solutions“. Gamykla Lietuvoje yra viena iš dviejų Europos Sąjungoje, kuri vienoje vietoje gamina saulės elementus ir modulius. Kita tokia gamykla yra Vokietijoje. 

„BOD Group“ yra įrengusios saulės elektrines Indonezijoje bei Malaizijoje, ji taip pat gamina optikos lęšius bei optines laikmenas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.