KTU absolventai apie darbą kosmetikos milžinėje „L'Oréal“: nuobodžių akimirkų nedaug

Didžiausios pasaulyje kosmetikos bendrovės „L'Oréal“, Prancūzijoje įkurtos daugiau kaip prieš šimtmetį, produktų ko gero rastume kiekvienuose namuose. Kompanijos prekės ženklas, tiek moterims, tiek vyrams skirti gaminiai bei jų kokybė pelnė vartotojų pasitikėjimą ir lojalumą visame pasaulyje. Tačiau ne daugelis pažįsta šią kompaniją iš vidaus. 

Ką reiškia kasdieną dirbti šioje kosmetikos milžinėje? Apie tai papasakojo Kauno technologijos universiteto  absolventai, ne vienerius metus dirbantys „L'Oréal“ – Ona Stasiūnaitytė ir Eimantas Daukša. <br> Asmeninio archyvo ir pexels.com nuotr.
Ką reiškia kasdieną dirbti šioje kosmetikos milžinėje? Apie tai papasakojo Kauno technologijos universiteto  absolventai, ne vienerius metus dirbantys „L'Oréal“ – Ona Stasiūnaitytė ir Eimantas Daukša. <br> Asmeninio archyvo ir pexels.com nuotr.
 Eimantas Daukša, prieš 5 metus baigęs Verslo administravimo ir marketingo bakalauro studijas, „L'Oréal“ Ypatingai Svarbių klientų atstovu Lietuvoje dirba jau beveik dvejus metus. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Eimantas Daukša, prieš 5 metus baigęs Verslo administravimo ir marketingo bakalauro studijas, „L'Oréal“ Ypatingai Svarbių klientų atstovu Lietuvoje dirba jau beveik dvejus metus. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Buhalterės pareigas „L'Oréal“ Kopenhagos biure (Danija) einanti O. Stasiūnaitytė prisimena, kad pirmasis pokalbis dėl darbo prestižinėje kompanijoje buvo gana paprastas ir lengvas. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Buhalterės pareigas „L'Oréal“ Kopenhagos biure (Danija) einanti O. Stasiūnaitytė prisimena, kad pirmasis pokalbis dėl darbo prestižinėje kompanijoje buvo gana paprastas ir lengvas. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 5, 2017, 1:32 PM

Ką reiškia kasdieną dirbti šioje kosmetikos milžinėje? Apie tai papasakojo Kauno technologijos universiteto (KTU) absolventai, ne vienerius metus dirbantys „L'Oréal“ – Ona Stasiūnaitytė ir Eimantas Daukša. 

2007 metais KTU Ekonomikos studijas baigusi O. Stasiūnaitytė sako, kad Universitetas jai davė labai daug. „O gal aš labai daug iš jo pasiėmiau?, – svarsto absolventė. – Kai po studijų baigimo ieškojau darbo, supratau, kaip aukštai KTU diplomas yra vertinamas.“ 

Darbo pokalbis nebuvo sudėtingas

Buhalterės pareigas „L'Oréal“ Kopenhagos biure (Danija) einanti O. Stasiūnaitytė prisimena, kad pirmasis pokalbis dėl darbo prestižinėje kompanijoje buvo gana paprastas ir lengvas. 

„Manau, kad įveikti kitus kandidatus padėjo asmeninės savybės ir tai, jog jau buvau dirbusi tarptautinėse korporacijose, turėjau darbo su apskaitos sistema SAP patirties“, – kalbėjo KTU absolventė. 

Pasak jos, norintiems dirbti didžiausioje pasaulio kosmetikos bendrovėje, svarbiausia yra pasitikėti savo jėgomis, bet tuo pačiu ir nepervertinti savęs, nebijoti iššūkių, rizikos, būti pasiruošusiems kartais atiduoti 110 proc. savęs, turėti noro augti, mokytis ir tobulėti. 

„Buvimas savo srities specialistu visada bus didelis pliusas, tačiau taip pat labai svarbu būti dinamišku žmogumi, kad spėtum koja kojon su dinamiška įmone“, – mano O. Stasiūnaitytė. 

Nors „L'Oréal“ savo darbuotojams suteikia visas galimybes dirbti iš namų,  eilinė O. Stasiūnaitytės darbo diena elitinėje kompanijoje atrodo gana įprastai.   
„Mėnesio, pusmečio, metų „uždarymai“ ir audito savaitės būna užimtos ir reikalaujančios daug darbo valandų, tačiau likęs mėnuo leidžia išsidėlioti darbus ir lanksčiau“, – pasakoja pašnekovė, pažymėdama, kad kasdien stengiasi dirbti nuo 8 val. ryto iki 16 val. vakaro, su 30 minučių pietų pertrauka.

Daug laisvės ir daug atsakomybės

„Studijuodama maniau, kad apskaita yra gana nuobodi. Tiesos tame yra, tačiau darbo pobūdis labai priklauso ir nuo to, kokioje kompanijoje dirbi. „L'Oréal“ nuobodžių akimirkų nedaug“, – sako O. Stasiūnaitytė.

Pasitenkinimas darbu, pasak KTU absolventės, labai priklauso nuo žmonių su kuriais tenka dirbti – komandos, vadovų ir kitų darbuotojų. Šiuo aspektu jai sąlyginai pasisekė, nes, sako, turi ir daug laisvės, ir daug atsakomybės. 
O. Stasiūnaitytė teigia jaučianti komandos pasitikėjimą jos atliekamu darbu ir džiaugiasi turėdama lanksčią vadovę, kuri visada pasirengusi pagelbėti arba, reikalui esant, leidžianti pasikoreguoti darbo grafiką.

Pasak jos, „L'Oréal“ dėmesį darbuotojams rodo ir po darbo valandų. Pavyzdžiui, darbuotojai gali pasinaudoti nuolaidomis tam tikrose parduotuvėse arba tam tikroms paslaugoms, turi galimybę lankyti sporto užsiėmimus, grožio vakarus. 

„Vieną kartą per mėnesį yra organizuojamas naujas renginys, į kurį jungtis gali visi norintys darbuotojai. Kartais tai šokolado gamybos pamoka, kartais filmo peržiūra kino teatre, vyno ragavimas ir panašiai“, – vardijo O. Stasiūnaitytė.
 
Atkreipia dėmesį į įgytą išsilavinimą

Kitas KTU absolventas Eimantas Daukša, prieš 5 metus baigęs Verslo administravimo ir marketingo bakalauro studijas, „L'Oréal“ Ypatingai Svarbių klientų atstovu Lietuvoje dirba jau beveik dvejus metus. 

Prieš tai įmonėje „Coca-cola“ prekybos atstovų komandos vadovo pareigas ėjęs E. Daukša pasakoja, kad pirmasis pokalbis „L'Oréal“ vyko prieš 2,5 metų. 

„Per interviu įmonės atstovai domėjosi ne tik sukaupta darbine patirtimi, ambicijomis karjerai, bet ir mano išsilavinimu, kokį universitetą baigiau, ką studijavau, net kokias paskaitas lankiau“, – pasakojo KTU absolventas. 
Pradėjęs dirbti ir pamatęs didžiulį „L'Oréal“ gaminamų prekių asortimentą, E. Daukša sunkiai įsivaizdavo, kaip pavyks aprėpti ir įsisavinti milžiniškus informacijos kiekius. 

„Šiandien, praėjus beveik dvejiems metams darbo „L'Oréal“, esu puikiai susipažinęs su visais kompanijos produktais. Draugai kartais net pajuokauja, kad esu jų draugių geriausias draugas, nes galiu duoti naudingų patarimų dėl kosmetikos produktų ir tinkamiausio jų panaudojimo“, – šypsosi KTU absolventas. 

Vadina svajonių darbdaviu 

E. Daukšos nuomone, „L'Oréal“ yra labai inovatyvi kompanija, kurianti inovacijas ir kasmet rinkai pristatanti naujus produktus. 

„L'Oréal“ pardavimų komanda dirba Lietuvoje, Vilniaus centre esančiame verslo centre „Quadrum“. Absolventas pasakoja, kad kiekvieną pirmadienį darbuotojai vaišinasi šviežiais vaisiais, turi galimybę prieš, po darbo, ar pietų metu, pasinaudoti tame pačiame pastate veikiančia sporto sale.

Specialistui dukart per mėnesį taip pat tenka lankytis „L'Oréal“ biure Rygoje, kuris visuomet įkvepia savo grožiu: erdvėse išstatyti „L'Oréal“ kosmetikos gaminiai, kabo žinomų industrijos veidų, modelių fotografijos. 
Viena kartą per metus visų įmonės padalinių Baltijos šalyse darbuotojai dalyvauja susitikime, kurio metu pristatomos „L'Oréal“ asortimento naujienos, tendencijos, reklamos.

E. Daukša teigė galintis „L'Oréal“ pavadinti svajonių darbdaviu: „Dirbdamas „L'Oréal“ neturėjau nei vienos nuobodžios darbo dienos. Kiekviena diena – skirtinga, dinamiška, pilna naujų iššūkių, situacijų, susitikimų. Matydamas naujas galimybes, perspektyvas kilti karjeros laiptais, šioje įmonėje save matau ir po 5 metų.“ 

KTU absolvento teigimu, įmonėje dirba aukštos kvalifikacijos specialistai, iš kurių galima mokytis ir tokiu būdu tobulėti. „Motyvuojanti aplinka arba svajonių darbo „etiketė“ nereiškia, kad tai – tik linksmybės. Kasdieniniame darbe turiu daug atsakomybių, kurios yra tiesiogiai susijusios su įmonės rezultatais ir yra ypatingai svarbios tiek įmonei, tiek rinkai“, – pažymėjo E. Daukša. 

Vertinamos ir pastangos, ir rezultatas

Kasdieninis darbas, susitikimai su didžiausiais klientais įpareigoja specialistą nuolat mokytis ir tobulėti. Tam taip pat padeda „L'Oréal“ organizuojami įvairūs mokymai: tiek įmonės viduje, tiek nepriklausomų lektorių vedami seminarai, kursai. 

KTU absolventas, tiesiogiai atsakingas už kategorijų bei rinkos augimą ir dalyvaujantis derybose, patikina, kad „L'Oréal“ vertinamas ne tik galutinis darbo rezultatas, bet ir darbuotojų pastangos, atlikti darbai: „Skatinimo, darbuotojų motyvavimo priemonių yra tikrai daug: tiek finansinių, tiek ir kitų.“

E. Daukša pasakoja, kad „L'Oréal“ dažnai organizuojamos vakarienės, bendri kolektyvo pietūs, kurių metu, ne darbinėje aplinkoje, visi turi galimybę pabendrauti, geriau pažinti savo kolegas, sustiprinti ryšius. 
Vieną kartą per metus organizuojamas ir socialinis projektas „L'Oréal Citizen day“, kurio tikslas: skirti paramą, lankyti vaikų, senelių namus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu