„Telia Lietuva“ perka Duomenų logistikos centrą

Energetikos įmonių holdingas „Lietuvos energija“ ir elektros perdavimo sistemos operatorė „Litgrid“ už kol kas neskelbiamą sumą parduoda duomenų perdavimo ir duomenų centrų nuomos įmonę Duomenų logistikos centras telekomunikacijų bendrovei „Telia Lietuva“.

Pasak „Telia Lietuvos“ vadovo Kęstučio Šliužo, Duomenų logistikos centras padės plėsti bendrovės verslą.<br>D.Umbraso nuotr.
Pasak „Telia Lietuvos“ vadovo Kęstučio Šliužo, Duomenų logistikos centras padės plėsti bendrovės verslą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 4:47 PM, atnaujinta Aug 7, 2017, 4:49 PM

„Duomenų logistikos centras yra vienas rinkos lyderių, todėl jo pirkimu buvo susidomėję 23 potencialūs investuotojai. Į tolimesnius atrankos etapus pateko 6, o į paskutinįjį - 4 susidomėję investuotojai. Pardavimo proceso metu buvo ieškoma strateginio investuotojo, kuris padidintų įmonės vertę ir gautų pridėtinės vertės sau, konsoliduodamas giminingas veiklas. Pirkimo- pardavimo sutartis pasirašyta su „Telia Lietuva“, kurios sąlygos geriausiai atitiko lūkesčius“, - pranešime spaudai cituojamas „Lietuvos energijos“ vadovas Dalius Misiūnas.

Duomenų logistikos centro pardavimo procesas turėtų būti baigtas 2018 metų pradžioje, kai bus gautas Konkurencijos tarybos leidimas. Iki tol sandorio suma nebus skelbiama.

Pasak „Telia Lietuvos“ vadovo Kęstučio Šliužo, Duomenų logistikos centras padės plėsti bendrovės verslą.

„Vieno moderniausių ir pažangiausių duomenų perdavimo bei talpinimo operatorių Baltijos šalyse įsigijimas – tai galimybė mums plėtoti debesijos, IT ir telekomunikacijų verslą bei kurti inovatyvias paslaugas klientams. Duomenų perdavimo tinklo „Baltic Highway“ įsigijimas ir efektyvus jo panaudojimas padidintų Lietuvos tarptautinių duomenų perdavimo verslo konkurencingumą ne tik regiono, bet Europos mastu“, - pranešime teigė K.Šliužas.

Duomenų logistikos centro pardavimo procesas buvo pradėtas praėjusių metų lapkričio viduryje. „Lietuvos energija“ pardavė 79,64 proc., o „Litgrid“ - 20,36 proc. Duomenų logistikos centro akcijų. „Lietuvos energija“ centro akcijas iš savo antrinių įmonių „Lietuvos energijos gamyba“ ir „Lesto“ už 17,7 mln. eurų įsigijo 2014 metų kovą.

Duomenų logistikos centras teikia paslaugas įmonėms ir ryšių operatoriams, valdo duomenų centrus, kuriuose įrangą laiko didžiosios įmonės, bankai, telekomunikacijų operatoriai, debesų kompiuterijos paslaugų teikėjai. Centras valdo tarptautinį duomenų perdavimo tinklą „Baltic Highway“ nuo Talino iki Frankfurto bei didžiausią ir ilgiausią optinį duomenų perdavimo tinklą Baltijos šalyse „Baltic Optical Network“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.