Skandalas „Google" darbuotojo kritika „įvairovės iniciatyvoms" įmonėje sukėlė skandalą

Technologijų giganto „Google" inžinieriaus išplatintas pranešimas, kritikuojantis kompanijos „įvairovės iniciatyvas", bendrovės viduje sukėlė skandalą, praneša BBC.

Pranešime, kuris buvo išplatintas tarp „Google“ darbuotojų“,inžinierius teigė, kad mažą aukštas pozicijas technologijų kompanijose užimančių moterų skaičių lemia biologiniai skirtumaitarp vyrų ir moterų. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Pranešime, kuris buvo išplatintas tarp „Google“ darbuotojų“,inžinierius teigė, kad mažą aukštas pozicijas technologijų kompanijose užimančių moterų skaičių lemia biologiniai skirtumaitarp vyrų ir moterų. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 10:16 AM, atnaujinta Aug 7, 2017, 10:22 AM

Pranešime, kuris buvo išplatintas tarp „Google" darbuotojų", inžinierius teigė, kad mažą aukštas pozicijas technologijų kompanijose užimančių moterų skaičių lemia biologiniai skirtumai tarp vyrų ir moterų.

„Mums reikia nustoti manyti, kad skirtumai tarp lyčių implikuoja seksizmą", - plačiai kritikuotame pranešime rašė jis.

Tačiau teksto autorius teigia taip pat sulaukęs „daugybės asmeninių palaikymo žinučių iš kitų „Google" darbuotojų".

Pranešime teigiama, kad „vyrų ir moterų galimybės iš dalies skiriasi dėl biologinių priežasčių". Inžinierius mano, kad šie skirtumai gali paaiškinti priežastį, dėl kurios vyrai ir moterys technologijų sektoriuje yra atstovaujami neproporcingai.

Jis pažymi, kad moterys dažniau pirmenybę teikia darbams „socialinėje bei meno srityje", tuo tarpu „vyrai labiau mėgsta programavimą".

Straipsnis iššaukė ir naujosios „Google" įvairovės politikos vadovės Danielės Braun (Danielle Brown) atsakymą.

„Įvairovė ir inkliuzyvumas yra esminės mūsų vertybės", - pažymėjo D. Braun.

„Mes tvirtai manome, kad įvairovė yra esminis faktorius, lemiantis mūsų bendrovės sėkmę, tad mes toliau liekame įsipareigoję savo įvairovės programoms ilguoju laikotarpiu", - technologijų portale „Motherboard" išplatintame elektroniniame laiške teigė ji.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.