Darius Mockus ir VMI ginčijasi dėl beveik 2 mln. eurų mokesčių

Po patikrinimo vienam turtingiausių lietuvių, koncerno „MG Baltic“ prezidentui Dariui Mockui mokesčių inspektoriai apskaičiavo beveik du milijonus eurų nesumokėtų mokesčių.

D.Mockaus tvirtinimu, ginčas kilo dėl skirtingai traktuojamo įstatymo.<br>T.Bauro nuotr.
D.Mockaus tvirtinimu, ginčas kilo dėl skirtingai traktuojamo įstatymo.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2017, 3:00 PM

„Lietuvos ryto“ televizijos pakalbintas D.Mockus dabar tvirtino, kad mokesčių nepriemoka atsirado dėl skirtingai traktuojamo įstatymo.

Jis nesutinka su Mokesčių inspekcijos pretenzijomis ir neatmeta galimybės bylinėtis.

Verslininko advokatė Inga Žemkauskienė aiškino, jog Mokesčių inspekcija apmokestino asmens pajamas už akcijas, kurios buvo įsigytos iki 1999 metų, o parduotos 2013-aisiais.

„Pagal sandorio sudarymo metu galiojusius įstatymus tokio pobūdžio pajamos buvo neapmokestinamos. Akivaizdu, kad ginčas kyla ne dėl mokesčių vengimo ar nemokėjimo, o dėl kardinaliai išsiskyrusio koncerno mokesčių ekspertų ir mokesčių administratoriaus požiūrio į mokesčių įstatymo nuostatų aiškinimą ir taikymą“, – kalbėjo I.Žemkauskienė.

Šiuo metu ginčą nagrinėja Mokestinių ginčų komisija. Po jos žodžio D.Mockaus teisininkai spręs, ar kreiptis į teismą.

Mokesčių eksperto Modesto Kaseliausko teigimu, ilgas ir brangiai kainuojantis ginčas teismuose nėra vienintelis kelias: „Įstatymas numato galimybę mokesčių administratoriui ir mokėtojui susitarti, kai jiems abiem trūksta įrodymų, kad pagrįstų savo poziciją.“

Per metus mokesčių inspektoriai atlieka apie tūkstantį patikrinimų, maždaug 5–6 tūkst. mokestinių tyrimų ir sudaroma keli šimtai susitarimų tarp mokesčių administratoriaus ir mokėtojo. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.