Parduotas Energetikų mokymo centras

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija" praneša baigusi VšĮ Energetikų mokymo centro (EMC) pardavimo procesą. EMC užsiima energetikos darbuotojų sertifikavimu, kvalifikacijos tobulinimu bei konsultacine veikla. Jos dalininko teises įsigijo geriausią kainą pasiūlęs pirkėjas - VšĮ „Kauno Virpstas".

„Lietuvos energijos" finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas teigia, kad įmone buvo susidomėję daugiau kaip 10 investuotojų, iš kurių įpareigojančius pasiūlymus pateikė trys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Lietuvos energijos" finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas teigia, kad įmone buvo susidomėję daugiau kaip 10 investuotojų, iš kurių įpareigojančius pasiūlymus pateikė trys.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 14, 2017, 11:09 AM, atnaujinta Aug 14, 2017, 12:13 PM

„Lietuvos energijos" finansų ir iždo direktorius Darius Kašauskas teigia, kad įmone buvo susidomėję daugiau kaip 10 investuotojų, iš kurių įpareigojančius pasiūlymus pateikė trys. Pirkėjų tarpusavio konkurencija įsigyjant verslą bei 2016 m. EMC finansiniai rezultatai sudarę galimybę sudaryti sandorį už geriausią rinkos dalyvių pasiūlytą kainą.

„Kauno virpsto" vadovas Saulius Pauža sako, kad EMC įsigijimas jo vadovaujamai įstaigai atveria naują rinką. Pasak jo, planuojama ne tik tęsti šiuo metu vykdomą centro veiklą, vykdyti turimus sutartinius įsipareigojimus, bet ir ieškoti naujų plėtros galimybių. Paslaugų, kurias teikia EMC, paklausa rinkoje šiuo metu esanti didelė.

„Lietuvos energija", atsisakydama nepagrindinių veiklų, EMC dalininko teisių pardavimą pradėjo 2017 m. pradžioje. EMC pajamos 2016 metais siekė 1,2 mln. eurų, EBITDA (t. y., pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą bei amortizaciją) siekė 0,1 mln. eurų, grynasis pelnas buvo 0,1 mln. eurų.

EMC yra viena didžiausių Lietuvoje energetikos, statybų ir pramonės sektoriaus mokymo ir sertifikavimo įstaigų. Centro veikla apima darbuotojų mokymą, kvalifikacijos kėlimą, jų sertifikavimą, ekspertinių bei darbuotojų saugos ir sveikatos paslaugų teikimą, kai panaudojama sukaupta patirtis ir žinios. Kiekvienais metais EMC mokosi 8000 - 10000 žmonių, o klientai yra per 5000 įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.