Kriminalinė policija penktadienį krėtė NŽT vadovo kabinetą

Penktadienį Kriminalinės policijos pareigūnai atliko kratą Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus Danieliaus Kuprio kabinete – iš jo paimti dokumentai.

Atleisto NŽT vadovo D.Kuprio kabinete atlikta krata.<br> NŽT ir lrytas.lt nuotr.
Atleisto NŽT vadovo D.Kuprio kabinete atlikta krata.<br> NŽT ir lrytas.lt nuotr.
Atleisto NŽT vadovo D.Kuprio kabinete atlikta krata.<br>T.Bauro nuotr.
Atleisto NŽT vadovo D.Kuprio kabinete atlikta krata.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-08-18 16:17, atnaujinta 2017-08-18 16:41

„Galiu patvirtinti tik faktą, kad buvo apsilankę pareigūnai kartu su direktoriumi Danieliumi Kupriu ir atliko kabinete dokumentų poėmius, mano žiniomis. Kiek aš žinau, jie buvo iš Ekonominių nusikaltimų tyrimų valdybos - Kriminalinės policijos“, – BNS sakė NŽT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas.

Naujienų portalui lrytas.lt  R.Golubovas teigė, kad nei jis, nei kiti darbuotojai nežino, koks ikiteisminis tyrimas yra pradėtas. 

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, taip pat patvirtino, kad krata buvo atlikta. Jis taip pat informavo, kad tyrimas, dėl kurio ir buvo paimti tam tikri dokumentai, susijęs su žemės sklypu. Koks tai žemės sklypas ir kokius neleistinus veiksmus galėjo atlikti D.Kuprys, R.Matonis pasakyti negalėjo. 

Pats D.Kuprys iki penktadienio buvo nedarbingumo atostogose dėl ligos. 

Įsakymą atleisti D.Kuprį Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas pasirašė rugpjūčio 3 dieną. Sprendimas buvo priimtas gavus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos rekomendacijas, kuri nustatė, kad D.Kupriui nuolat kyla interesų konfliktų, susijusių su jo iš valstybės nuomojama žeme.

Nacionalinės žemės tarnybos vadovas iš valstybės nuomoja 55-is hektarus žemės, dėl kurios nuomos jis įtariamas daręs spaudimą valstybės tarnautojams. Savo pareigas NŽT trečiadienį nustojo eiti ir visi D.Kuprio pavaduotojai. 

Pats Kuprys teigia, kad jam metami kaltinimai – nepagrįsti. Ministro sprendimą jis žada skųsti teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.