Turto banke vykdomi struktūriniai pokyčiai

Valstybės įmonėje Turto banke įgyvendinti struktūriniai pokyčiai, kurie turėtų leisti efektyviau valdyti valstybės nekilnojamąjį turtą (NT). Įmonėje įkurtas naujas Valstybės nekilnojamojo turto strategijos departamentas, pertvarkyti esami departamentai ir skyriai, pirmadienį praneša įmonė.

Turto bankas Vilniuje Kęstučio gatvėje.<br>AP nuotr.
Turto bankas Vilniuje Kęstučio gatvėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 28, 2017, 10:24 AM, atnaujinta Aug 28, 2017, 10:28 AM

Turto banke šiuo metu diegiamas naujas regioniniu principu paremtas turto valdymo modelis, kad regionuose veikiančios valdymo grupės būtų arčiau turto naudotojų ir operatyviai reaguotų į jų poreikius.

Turto bankas, kaip centralizuotai valdomo valstybės nekilnojamojo turto valdytojas, iš viešojo sektoriaus jau yra perėmęs daugiau nei 47 tūkst. kv. m administracinių patalpų ploto. Šiemet, per trečiąjį administracinės paskirties nekilnojamojo turto perdavimo centralizuotai valdyti etapą, planuojama perimti dar ne mažiau kaip 160 tūkst. kv. m ploto.

Siekiama, kad iki 2020 metų Turto bankas perimtų ir centralizuotai valdytų ne mažiau kaip 60 proc. viso valstybės administracinės paskirties nekilnojamojo turto, kurį sudaro daugiau nei 2 tūkst. objektų, o bendras jo plotas siekia 1,79 mln. kv. m.

Toks centralizavimas leistų optimizuoti valstybei priklausančio nekilnojamojo turto apimtis ir sumažinti mokesčių mokėtojų lėšomis dengiamus valstybės nekilnojamojo turto išlaikymo kaštus, o viešojo sektoriaus poreikius grįsti sąnaudų ir naudos analize.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.