Į „Rokiškio sūrį“ žengia pasaulinė pieno milžinė „Fonterra"

Naujosios Zelandijos pieno perdirbimo bendrovė „Fonterra“ už daugiau kaip 7 mln. eurų ketina įsigyti 10 proc. vienos didžiausių Lietuvoje pieno perdirbimo grupės „Rokiškio sūris“ įstatinio kapitalo.

Rugsėjo 22 dieną „Rokiškio sūrio“ akcininkų susirinkime bus siūloma pritarti naujos akcijų emisijos išleidimui ir suteikti „Fonterra“ teisę ją įsigyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rugsėjo 22 dieną „Rokiškio sūrio“ akcininkų susirinkime bus siūloma pritarti naujos akcijų emisijos išleidimui ir suteikti „Fonterra“ teisę ją įsigyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2017, 9:50 AM, atnaujinta Aug 29, 2017, 11:36 AM

Preliminarus susitarimas dėl „Fonterra“ galimų investicijų pasiektas liepos 13 dieną, Naujosios Zelandijos įmonė išpirks naują „Rokiškio sūrio“ akcijų emisiją, per „Nasdaq“ Vilniaus biržą pranešė bendrovė.

„Pasaulinio lygio kompanijos strategines investicijas, patvirtintas po ilgų žvalgytuvių visoje Rytų Europoje, vertiname kaip pasitikėjimą ne tik mumis, kaip verslo partneriais, bet ir visa Baltijos šalių rinka“, – pranešime spaudai sakė „Rokiškio sūrio“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.

Naujos emisijos akcijų platinimo kaina bus 1,98 euro - tai yra vidutinė svertinė vienos „Rokiškio sūrio“ akcijos rinkos kaina biržoje nuo sausio 12 iki liepos 12 dienos. Planuojama išleisti 3,586 mln. vienetų akcijų, už kurias „Fonterra“ turės sumokėti 7,1 mln. eurų.

Rugsėjo 22 dieną „Rokiškio sūrio“ akcininkų susirinkime bus siūloma pritarti naujos akcijų emisijos išleidimui ir suteikti „Fonterra“ teisę ją įsigyti.

Pasak D. Trumpos, tvirtas pozicijas pasaulinėje rinkoje turinti „Fonterra“ taps pirmąja „Rokiškio sūrio“ istorijoje ne finansine, o strategine partnere, kuriai svarbiausi bus ilgalaikiai rezultatai ir tvari bendrovės plėtra.

„Bendrovės vadovų, pagrindiniu akcininku išliekančio Antano Trumpos ir „Fonterra“ požiūriai visiškai sutampa dėl to, kas yra svarbiausia – moderniausias bendrovės techninis ir technologinis aprūpinimas, specialistų kvalifikacijos kėlimas bei glaudus ir abipusiai naudingas bendradarbiavimas su pagrindiniais partneriais – pieno pardavėjais”, – tvirtino D. Trumpa.

Pasak jo, strateginė partnerystė su „Fonterra“, su kuria „Rokiškio sūris“ bendradarbiauja daugiau kaip penkerius metus, leis dar labiau modernizuoti grupės įmones ir sustiprinti lyderystę Baltijos šalių pieno perdirbimo rinkoje.

85 proc. Naujojos Zelandijos pieno gamybos ir perdirbimo rinkos užimančios „Fonterra“ apyvarta praėjusiais finansiniais metais siekė 14 mlrd. eurų, grynasis pelnas viršijo 700 mln. eurų. Kompanija kasmet perdirba apie 22 mln. tonų pieno, eksportuoja 95 proc. produkcijos.

„Rokiškio sūrio“ grupės konsoliduotos pardavimo pajamos pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su 2016-ųjų sausiu- birželiu, padidėjo 26,4 proc. iki 122,699 mln. eurų. Grupė per šių metų pirmus šešis mėnesius uždirbo 844 tūkst. eurų konsoliduoto grynojo pelno, kai pernai tuo pačiu metu buvo patirta 1,902 mln. eurų grynųjų nuostolių.

Grupė savo produkciją eksportuoja į 37 pasaulio šalis. Per pirmąjį šių metų pusmetį eksportas sudarė 66 proc. grupės pardavimo pajamų.

Birželio pabaigoje 79,57 proc. „Rokiškio sūrio“ akcijų paketą valdė „Pieno pramonės investicijų valdymas“, „RSU Holding“ bei A. Trumpa, o SEB klientams priklausė 5,51 proc. „Rokiškio sūrio“ akcijų.

„Rokiškio sūrio“ akcijos kotiruojamos biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.