Džiugi žinia keliautojams: lenkai tiesia oro tiltą į Kauną

Lenkijos oro bendrovė „Lot“ paskelbė norinti pradėti reguliarius skrydžius tap Varšuvos ir Kauno. Beliko žengti paskutinį žingsnį – Kauno tarybos nariai balsuos dėl paramos kaimyninės šalies bendrovei.

 „Lot“ orlaiviai Kaune leidosi, kai Vilniaus oro uostas buvo uždarytas dėl remonto.<br> A.Karaliūno nuotr.
 „Lot“ orlaiviai Kaune leidosi, kai Vilniaus oro uostas buvo uždarytas dėl remonto.<br> A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2017, 10:38 AM, atnaujinta Aug 31, 2017, 10:47 AM

„Vykdant Kauno miesto konkurencingumo ir patrauklumo didinimo programą užsibrėžėme siekį sujungti Kauną su dideliu Europos skrydžių centru, mat tokia jungtis smarkiai pagerintų susisiekimą“, – kalbėjo Kauno vicemeras Simonas Kairys

Ilgai laukti nereikėjo – paraišką pateikė kaimyninės Lenkijos bendrovė „Lot“, priklausanti vienam didžiausių pasaulio oro bendrovių aljansui „Star Alliance“ ir siūlanti iš Varšuvos jungtis su didžiausiais Europos bei pasaulio miestais. 

Varšuvos oro uoste taip pat leidžiasi „Emirates“, „Qatar Airways“, „Swiss“ bendrovių lėktuvai. Dėl patrauklių kainų ir didelės pasiūlos Varšuvos oro uostą kelionėms vis dažniau renkasi poilsiautojai iš Lietuvos. 

Programos komisija pritarė „Lot“ paraiškai, o galutinį žodį tars Kauno taryba. Beveik nekyla abejonių, kad sprendimas bus teigiamas. Pirmaisiais metais oro bendrovei miestas skirtų 150 tūkst. eurų, antraisiais – 125, o trečiaisiais – 100 tūkst. eurų paramos. 

Pasak S.Kairio, skrydžiai tarp Kauno ir Varšuvos vyktų šešis kartus per savaitę. Kaune orlaivis leistųsi vėlai vakare, o kiltų anksti ryte. Skrydžiai turėtų prasidėti 2018-ųjų pradžioje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.