Kretingos rajono savivaldybei – daugiau nei 1 mln. eurų paskola

„Danske Bank“ suteikė 1 mln. 150 tūkst. eurų paskolą Kretingos rajono savivaldybei. Ji iš banko gautas lėšas skirs gyventojų traukos centrų – Kretingos sporto ir sveikatingumo centro bei naujojo Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos pastato – statyboms finansuoti.

pinigai, eurai, finansai, vagys, telefoniniai sukčiai, pensijos<br>M.Patašiaus nuotr.
pinigai, eurai, finansai, vagys, telefoniniai sukčiai, pensijos<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-08-31 11:54

„Po derybų su penkiais bankais, priėmėme sprendimą atnaujinti bendradarbiavimą su „Danske Bank“, kuris pasiūlė palankiausias kreditavimo sąlygas. Gauta paskola padės greičiau užbaigti jau prasidėjusias visam Kretingos rajonui strategiškai svarbių objektų, tokių kaip sporto ir sveikatingumo centras ir biblioteka, statybas ir įrengimą“, – sako Virginijus Domarkas, Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorius.

Pasak V. Domarko, daugiau kaip 4,5 tūkst. kv. metrų ploto sporto ir sveikatingumo centro statybos jau įsibėgėjo, jas tikimasi užbaigti per ateinančius dvejus metus. Naujasis sporto ir sveikatingumo centras suteiks daugiau galimybių aktyviam Kretingos rajono gyventojų laisvalaikiui. Taip pat – užtikrins sportininkams sąlygas treniruotis ir siekti gerų rezultatų. Pirmame centro aukšte veiks universali sporto salė, baseinas, o antrame numatyta įrengti treniruočių sales ir balkoną – atvirą erdvę į sporto salę. Naujajame centre varžybas vienu metu galės stebėti daugiau kaip 800 žiūrovų.

Naujojo Motiejaus Valančiaus viešosios bibliotekos pastato statybos darbai jau yra baigti. Iki šių metų pabaigos ketinama įrengti dalį bibliotekos vidaus patalpų.

„Suteikdami finansavimą Kretingos rajono savivaldybei tikime, kad taip padėsime specialistams ir toliau sėkmingai gerinti gyventojams teikiamų paslaugų kokybę. Nuoseklus jų darbas kuriant gyventojų traukos centrus, sudarant galimybes juose nepertraukiamai lankytis, organizuoti renginius neabejotinai prisidės prie didesnio viso rajono patrauklumo ir geresnių rezultatų“, – sako „Danske Bank“ Klaipėdos regiono verslo centro vadovas Egidijus Daukantas.

Paskolos sutartis tarp Kretingos rajono savivaldybės ir „Danske Bank“ sudaryta penkeriems metams. Ją savivaldybė pradės grąžinti kitų metų rugpjūtį. 

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.